Нинішні глобальні кризи серйозніші за інтереси окремих країн чи регіонів - прем'єр Греції
Нинішні глобальні кризи серйозніші за інтереси окремих країн чи регіонів - прем'єр Греції

Нинішні глобальні кризи серйозніші за інтереси окремих країн чи регіонів - прем'єр Греції

Вирішення глобальних криз є питанням вищого порядку, ніж інтереси окремих регіонів, країн чи урядів. Кроком до запобігання глобальному руйнуванню є досягнення консенсусу щодо Пакту майбутнього, коли країнам вдалося домовитися попри існуючі конфлікти, чвари та поляризацію світу.

Про це прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс сказав на Саміті майбутнього в Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми досягли консенсусу, тому що ми знаємо, що ставки надзвичайно високі, і що глобальні загрози, з якими ми разом стикаємося як міжнародна спільнота, набагато вищого порядку, ніж індивідуальні інтереси регіонів, країн і урядів. Це, зрештою, те, чому ООН була створена майже 80 років тому”, - сказав Міцотакіс.

Грецький політик наголосив на тому, що покоління, яке створило ООН і ухвалило Статут ООН, залишило безцінну спадщину.

“Вони створили міжнародну систему після руйнівної та безпрецедентної глобальної катастрофи - Другої світової війни. У нас, з іншого боку, є можливість щось зробити, поки не пізно, до наступної справжньої глобальної кризи. Ми все ще можемо запобігти руйнуванню, яке можуть спричинити поточні глобальні загрози, з якими ми стикаємося”, - сказав Міцотакіс.

За його словами, Пакт майбутнього є першим кроком, політичною декларацією про необхідність діяти, необхідним рушієм до дій на національному рівні та колективно на глобальному рівні, оскільки глобальні виклики вимагають глобальних рішень.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН схвалила в неділю головний документ Саміту майбутнього, попри спротив Росії, представник якої намагався внести свої поправки, погрожуючи відмовою підтримати консенсусний документ.

Фото: AA

Теги за темою
війна ООН Греція Нью-Йорк
Джерело матеріала
loader
loader