Оркестр Українського радіо дасть концерти у дев’яти містах України
Оркестр Українського радіо дасть концерти у дев’яти містах України

Оркестр Українського радіо дасть концерти у дев’яти містах України

До 100-річчя Українського радіо та 95-річчя Заслуженого академічного оркестру Українського радіо з 30 вересня до 15 жовтня відбудеться концертний тур девʼятьма містами України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури і стратегічних комунікацій України.

“Під орудою художнього керівника та головного диригента оркестру, народного артиста України Володимира Шейка у виконання колективу прозвучать шедеври української, світової класики та пісенної творчості Володимира Івасюка у симфонічному аранжуванні”, - йдеться у повідомленні.

Ведучі концертної програми - заслужений артист України Дмитро Хоркін та ведучі програм Українського Радіо Галина Бабій і Роман Коляда.

За словами виконавчого продюсера Українського Радіо Юрія Табаченка, заснований третім серед усіх радійних оркестрів Європи, і на рік раніше за знаменитий оркестр BBC, Симфонічний оркестр Українського Радіо записав десятки тисяч творів української та світової класики, які збережені у наших фондах.

“У роки незалежності Симфонічний оркестр розпочав період яскравих медійних проєктів та гастролей на найпрестижніших світових сценах, які неодмінно збирають аншлаги. Для багатьох наших слухачів нинішній тур містами України — це унікальна можливість почути і побачити наживо легендарний колектив”, - зауважив Табаченко.

Розпочнеться гастрольний тур у Черкасах, а заключний концерт відбудеться у Львові. Також оркестр виступить у Полтаві, Житомирі, Хмельницькому, Чернівцях, Тернополі, Рівному та Луцьку.

Вхід на заходи вільний за умови попередньої реєстрації на сайті Українського радіо.

Як повідомляв Укрінформ, Український творчий проєкт“Культурний десант”розпочав другий етап американського туру, який цього разу охопить південну частину Сполучених Штатів. Його головна мета – познайомити американців з українською культурою, а також висловити вдячність за підтримку нашої країни.

Теги за темою
музика
Джерело матеріала
loader