Президент Ізраїлю спростував причетність країни до вибухів пейджерів "Хезболли"
Президент Ізраїлю спростував причетність країни до вибухів пейджерів "Хезболли"

Президент Ізраїлю спростував причетність країни до вибухів пейджерів "Хезболли"

Президент Ізраїлю спростував причетність країни до вибухів пейджерів та рацій у Лівані. В ефірі програми Sunday Morning британського телеканалу Sky News Іцхак Герцоґ заявив, що він «беззастережно відкидає будь-який зв'язок з тим чи іншим джерелом операції», а також, що у «Хезболли» «багато ворогів».

- «Хезболла» душить Ліван, руйнує Ліван, сіє хаос у Лівані знову та знову. Ми тут просто для того, щоби захищати себе. Це все, що ми робимо. І ми ясно даємо зрозуміти, що ми маємо вжити заходів. Як би вчинила будь-яка нормальна країна, як вчинила б Великобританія чи будь-яка інша суверенна країна, щоб захистити свій народ, — заявив він.

Іцхак Герцоґ також сказав, що Ізраїль “не зацікавлений у війні з Ліваном”, однак він “захоплений терористичною організацією, яка також є політичною партією під назвою “Хезболла”.

Це перший офіційний коментар Ізраїлю щодо вибухів пейджерів Хезболли. Кореспондент Sky News на Близькому Сході зазначив, що заява Іцхака Герцоґа не узгоджується з тим, що неофіційно говорили представники політичних кіл та служб безпеки. Чинний співробітник західної розвідки заявив, що «ніхто з нас не наважився б зробити це через супутні збитки».

  • 17 та 18 вересня внаслідок вибухів пейджерів та рацій у Лівані постраждали тисячі людей, більшість із яких — бойовики «Хезболли». За даними міністра охорони здоров'я Лівану, загинули щонайменше 37 людей.
  • Агентство Reuters з посиланням на джерела в службі безпеки Лівану повідомляло, що ізраїльська розвідувальна служба «Моссад» кілька місяців тому заклала вибухівку п'ять тисяч пейджерів, які закупила «Хезболла». Пристрої виготовили в Європі, можливо, в Угорщині.
Джерело матеріала
loader