В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів
В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів

В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів

У китайському місті Гуанюань зоопарк опинився у центрі скандалу після того, як відвідувачі виявили, що замість справжніх панд у вольєрах знаходяться перефарбовані собаки. Замість обіцяних екзотичних тварин, яких рекламували в брошурах, глядачам показували двох собак породи чау-чау, яких пофарбували у чорно-білі кольори, щоб ті нагадували панд.

Ця ситуація викликала обурення серед відвідувачів, які помітили, що тварини поводяться зовсім не як ведмеді: вони висовували язики та гавкали. Один із відвідувачів зняв на відео "панд", що виглядали досить підозріло — чорні вуха, кінцівки та круги навколо очей не змогли приховати їхню справжню природу.

В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів - Фото 1

Коли відвідувачі зрозуміли, що їх обдурили, вони почали вимагати повернення грошей. Представники зоопарку стверджували, що не заявляли про наявність справжніх панд, але згодом зізналися, що пофарбували собак, які зовні нагадують панд.

Це не перший випадок для китайських зоопарків: раніше інший зоопарк також виставляв перефарбованих чау-чау, пояснюючи, що у них немає справжніх панд.

В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів - Фото 2

Ситуація викликала занепокоєння щодо жорстокого поводження з тваринами. Відвідувачі звинуватили зоопарк у неналежному ставленні до собак. Проте представники звіринцю стверджують, що фарба безпечна для тварин: "Натуральні барвники можна використовувати для собак з довгою шерстю", — зазначив прессекретар.

Незважаючи на пояснення, ситуація привернула багато уваги і викликала суперечки щодо етики такого підходу до управління зоопарком.

@nbcwashington

A zoo in China has been accused of trying to deceive visitors with a pair of dogs dyed black and white to look like panda bears. #pandas #pandabear chinazoo

♬ original sound - NBC Washington - NBC Washington

Крім того, Знай.ua повідомляв, блекаути, гаряча фаза війни та мандарини: екстрасенс розповіла, що нас чекає взимку

Джерело матеріала
loader
loader