Вчені створили робота, який збиратиме малину не гірше за людей
Вчені створили робота, який збиратиме малину не гірше за людей

Вчені створили робота, який збиратиме малину не гірше за людей

Британська компанія Fieldwork Robotics Ltd представила Fieldworker 1 – робота, призначеного для автоматизації збору ягід. Розробники очікують, що робот збиратиме ягоди зі швидкістю, порівнянною з людьми.

Використання технології штучного інтелекту дозволяє Fieldworker 1 визначати стиглість ягід точніше, ніж попередні моделі. Він використовує спектральну частоту, щоб усунути будь-яку людську упередженість під час аналізу стиглості ягід, і розраховує «збирати врожай без шкоди якості».

Fieldworker 1 зможе працювати у складі цілого парку, коли один оператор управляє кількома роботами по всьому полю, що значно знижує трудомісткість процесу збирання врожаю та підвищує його ефективність.

«Наша новітня модель – вершина автономного збирання врожаю нового покоління. З моменту створення нашої першої моделі в 2016 році ми досягли величезного прогресу у розвитку нашої технології. Наш досвід у галузі автономних сільськогосподарських роботів дозволив нам створити складну, передову роботизовану систему, яка принесе значну користь садівникам, які працюють у галузі свіжої малини», – розповів засновник та головний науковий співробітник компанії Fieldwork Мартін Стоелен.

Британська компанія стверджує, що новий робот забезпечує садівникам передбачувану вартість однієї ягоди, дозволяючи їм доповнити людську працю і при цьому краще керувати своїми операційними витратами та загальним прибутком.

Роботи Fieldwork будуть розгорнуті для випробувань на ягідних фермах австралійської компанії Costa протягом наступних 12 місяців, а польові випробування розпочнуться у 1 кварталі 2025 року.

Джерело матеріала
loader