Броньований пікап REFORM PL-B6 успішно пройшов балістичні випробовування
Броньований пікап REFORM PL-B6 успішно пройшов балістичні випробовування

Броньований пікап REFORM PL-B6 успішно пройшов балістичні випробовування

Відома українська компанія “РЕФОРМ”, яка спеціалізується на розробці та виробництві броньованих автівок, провела чергові балістичні тести броньованого пікапу спеціального призначення REFORM PL-B6. Він створений на базі моделі Peugeot Landtrek та поєднує в собі високу маневровість, приховане бронювання та надійний захист при використанні в прифронтових зонах. Автомобіль пройшов випробування та перевірку на спеціальному полігоні, що дозволило оцінити стійкість до обстрілів із різних видів зброї.

Технічні особливості

REFORM PL-B6 оснащений надійним дизельним двигуном, потужністю 150 к.с. та шестиступеневою механічною коробкою передач, та блокуванням заднього диференціалу, що надає йому стабільну динаміку в умовах бездоріжжя. Повнопривідна трансмісія забезпечує пікапу чудові показники прохідності. Підвіска автомобіля була посилена шляхом заміни амортизаторів і пружин, щоб забезпечити додаткову витривалість під час використання в умовах підвищеного навантаження через броньовані елементи. Встановлені позаду пневматичні подушки гарантують додатковий комфорт під час руху.

Попри наявність броні, салон автомобіля залишається просторим і комфортним для водія, що є важливим для тривалих місій. Водій має достатньо місця для комфортного керування, не відчуваючи обмежень через захисні елементи.

Броньована конструкція

REFORM PL-B6 має приховане бронювання, яке зовнішньо не видає, що цей пікап є захищеним транспортним засобом. Це забезпечує додаткову перевагу в тактичних умовах. Бронекапсула виготовлена зі шведської балістичної сталі товщиною 5,5 мм, що має високий рівень захисту від куль. Загальна вага броньованих елементів становить приблизно 700 кг, що збільшує вагу транспортного засобу, але не знижує його технічних характеристик.

Балістичні тести

Одним із найважливіших аспектів тестування був обстріл броньованого скла з різних видів зброї. В ході випробувань були використані штурмова гвинтівка AR-15 калібру 5,56×45 мм, автомат Калашникова калібру 7,62×39 мм та карабін зі стандартним патроном для стрілецької зброї країн НАТО 308 калібру (7,62×51 мм).

Броньоване скло з класом захисту B6 товщиною 4 см успішно витримало обстріл, не утворило уламків всередині салону. Це дозволяє водію продовжувати керування автомобілем навіть після обстрілу, що є важливою перевагою в бойових умовах.

Балістичні випробування підтвердили відповідність автомобіля класу захисту B6, що гарантує надійний захист від автоматичної зброї, зокрема АК-47 та AR-15.

REFORM PL-B6 – це надійний вибір для спеціальних підрозділів та служб, які потребують маневреного та захищеного транспортного засобу для виконання завдань у складних та небезпечних умовах.

Джерело матеріала
loader