В Україні триває гасіння 18 масштабних пожеж у семи областях
В Україні триває гасіння 18 масштабних пожеж у семи областях

В Україні триває гасіння 18 масштабних пожеж у семи областях


Для ліквідації пожеж у цих областях сконцентровано понад 1300 вогнеборців ДСНС і працює понад 300 одиниць техніки рятувальної служби.

В Україні нині триває гасіння 18 пожеж у Полтавській, Чернігівській, Київській, Харківській, Донецькій, Рівненській і Сумській областях. Про це поінформував пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Олександр Хорунжийу понеділок, 23 вересня, Укрінформ.

“В Україні наразі триває гасіння 18 масштабних пожеж. Зокрема це – пожежі у екосистемах, це і відкриті території, суха трава, чагарники, сухостій, торфяні пожежі, які дуже важко і довго ліквідовуються, і також це – лісові пожежі, здебільшого – лісова підстилка. Усе це горить на площі понад 1300 гектарів. Зафіксовані такі масштабні пожежі у 7 областях України”, – заявив він.

Для ліквідації пожеж у цих областях сконцентровано понад 1300 вогнеборців ДСНС і працює понад 300 одиниць техніки рятувальної служби.

На Полтавщині триває гасіння п’яти пожеж, загальна площа яких становить 28 гектарів. Горять підстилка, торфовища, суха трава разом із чагарниками. 

На Донеччині триває одна пожежа на загальній площі 800 гектарів. Наразі вона локалізована. Фактично там іде задимлення від низової підстилки і від пеньків.

На Київщині тривають три пожежі на загальній площі понад 13 гектарів. Хорунжий висловив думку, що якщо вітер зміниться і не буде пожежі з півночі, то до Києва наслідки цих загорянь у вигляді диму не дійдуть.

У Рівненській області було зафіксовано три пожежі на загальній площі 75 гектарів. Зокрема, це йдуть пожежі сухої трави, чагарників.

У Сумській області було зафіксовано 2 пожежі на загальній площі біля 20 гектарів. Загрози населеним пунктам немає. Іде гасіння торфу.

На Харківщині було зафіксовано дві пожежі на загальній площі 190 гектарів – це село Малинівка Чугуївського району. Наразі там іде гасіння лісової підстилки.

У Чернігівській області було зафіксовано дві пожежі на загальній площі понад 190 гектарів. Зокрема, там була зафіксована пожежа торфу на території площею 5 гектарів і пожежа торфу на площі 200 гектарів, яка горить окремими осередками.

Відповідаючи на запитання, що ускладнює процес гасіння цих пожеж для вогнеборців, він пояснив, що одним із цих факторів є безводні ділянки.

Всього з початку цього року зафіксовано понад 46 тисяч пожеж в екосистемах України, поінформував Хорунжий.

“У нас у цьому році кількість пожеж в екосистемах збільшилася у понад два рази. Зараз ця цифра становить понад 46 тисяч, з них понад 1,5 тисячі – у лісах. У минулому році було понад 20 тисяч, з яких 395 – у лісах. 17 осіб загинуло на цих пожежах у екосистемах, травмовано 55 осіб”, – зазначив він.

Із зафіксованої кількості пожеж в екосистемах 4800 виникли саме внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, збройна агресія РФ спричинила лісові пожежі на Сумщині: за добу знищено щонайменше 50 гектарів лісу.

Раніше в Ізюмському районі Харківської області через швидке поширення лісової пожежі було прийнято рішення евакуювати жителів трьох вулиць села Андріївка.

Через масштабну лісову пожежу в Оскільській громаді Ізюмського району евакуювали мешканців села Студенок.

Внаслідок пожежі, що перекинулася з лісу на це село, повністю знищені чи пошкоджені 308 будинків.



Теги за темою
ДСНС
Джерело матеріала
loader
loader