iPhone 16 отримує максимальний бал за ремонтопридатність
iPhone 16 отримує максимальний бал за ремонтопридатність

iPhone 16 отримує максимальний бал за ремонтопридатність

Відомі фахівці з iFixit розібрали новенький iPhone 16 і оцінили його ремонтопридатність. Результати виявилися вражаючими: новинка отримала 7 балів з 10 можливих, що стало найбільшою оцінкою, яку iFixit коли-небудь ставили для iPhone. Для порівняння, iPhone 15 отримав лише 4 з 10.

Експерти відзначили кілька важливих поліпшень, які вплинули на підвищення ремонтопридатності:

  1. Новий спосіб зняття акумулятора: Тепер для видалення батареї достатньо використовувати 9-вольтову батарею і затискач. Цей метод дозволяє послабити клей, на якому закріплено акумулятор.
  2. Модульна конструкція: У iPhone 16, а також у моделях Pro і Pro Max, можна знімати динамік, Taptic Engine, камери, екран і задню кришку без необхідності демонтажу інших елементів. Це значно спрощує ремонт.
  3. Оновлені інструкції з ремонту: Apple представила детальне керівництво з ремонту, яке значно покращилося в порівнянні з аналогічними матеріалами інших виробників.

Проте iFixit вказали й на деякі недоліки: наявність рідкісних типів гвинтів, які потребують спеціальних викруток, а також необхідність нагрівати пристрій для розм’якшення клею на екрані та задній панелі, що ускладнює ремонт у домашніх умовах.

Окрім цього, раніше фахівці з DxOMark оцінили камеру iPhone 16 Pro Max. Хоча телефон не став справжнім проривом, він потрапив до п’ятірки найкращих камерофонів світу, поступившись лідерством моделям від Huawei, Google та Honor.

Також відомо, що iPhone 16 і iPhone 16 Pro зберегли повільну зарядку 27 Вт. Це означає, що повна зарядка новинок займатиме до двох годин, як і в попередніх поколіннях.

Джерело матеріала
loader