Лісовий пояснив, навіщо школярам збільшили тривалість навчання у школах
Лісовий пояснив, навіщо школярам збільшили тривалість навчання у школах

Лісовий пояснив, навіщо школярам збільшили тривалість навчання у школах

З 2027 року старшокласники в Україні будуть навчатися на рік довше. Це потрібно для того, аби школярі приходили до університету більш підготовленими. Про це заявив очільник Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий під час презентації дослідження «Зміст освіти у старшій профільній школі».

«Ми зараз працюємо з нашою командою директорату вищої освіти й за деякими напрямками ми передбачаємо скорочення бакалаврату. Ми окремо анонсуємо, коли прийдемо до цього рішення, але ви виходите до університету більш підготовленими. І так само, якщо ви вибрали професійний коледж, ви виходите на ринок праці уже з професією. Тому плюс один рік і, відповідно, вибір профілів, за якими працюєте», – сказав він.

Як повідомлялося, майже 6,3 тис. абітурієнтів відмовилися від бюджетного місця цього року.

Раніше Міністерство освіти і науки України, Міністерство фінансів України та Світовий банк підписали низку угод за програмою Learn. Ініціатива розрахована на три роки з фінансуванням $415 млн.

До слова, міністр освіти Оксен Лісовий підтримав скасування дрескоду в школах, і назвав це кроком до вільного суспільства. Він зазначив, що вільний вибір одягу зробить учнів більш вмотивованими та продуктивними.

Джерело матеріала
loader