Майор ЗСУ із третьої штурмової висловився про "публічне СЗЧ"
Майор ЗСУ із третьої штурмової висловився про "публічне СЗЧ"

Майор ЗСУ із третьої штурмової висловився про "публічне СЗЧ"

Майор ЗСУ із третьої штурмової висловився про "публічне СЗЧ"

Він зазначив, що подібні вчинки провокують інших військових.

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін висловив занепокоєння щодо послаблення відповідальності за самовільне залишення військових частин, наголошуючи на тому, що такі дії створюють "небезпечні прецеденти". Він підкреслив, що дисципліна є ключовим елементом будь-якої армії, а медійне висвітлення випадків самовільного залишення частин призводить до спотвореного уявлення про нормальність таких порушень.

На думку Жоріна, публічне обговорення подібних інцидентів може негативно вплинути на моральний стан військовослужбовців, сприяючи демотивації та провокуючи інших солдатів наслідувати ці приклади.

"Всі хочуть додому, хочуть відпочити, побачити свої родини та зайнятися своїми справами. Але війна ще не завершилася, і жодних ознак її закінчення поки немає. Навпаки, на окремих ділянках фронту російські війська ведуть досить успішні наступальні операції. Тому ми поки що не можемо дозволити собі повернутися додому", – зазначив військовий.

Ймовірно, коментар Жоріна стосується заяви військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергія Гнезділова. Він 21 вересня публічно оголосив, що покидає частину до моменту встановлення чітких термінів служби або свого 25-річчя. Він пояснив свій вчинок бажанням привернути увагу до необхідності демобілізації та донести це питання до влади і суспільства.

Мобілізація все ще буксує. А чимало мотивованих військових, які служать від початку повномасштабної війни, самовільно залишають свої частини. Чому? І що з цим робити?

Про це писала Леся Литвинова в статті "Мобілізація і СЗЧ: доросла чесна розмова".

Джерело матеріала
loader
loader