Аномальні високі температури: синоптик дав прогноз на кінець вересня
Аномальні високі температури: синоптик дав прогноз на кінець вересня

Аномальні високі температури: синоптик дав прогноз на кінець вересня

Аномальні високі температури: синоптик дав прогноз на кінець вересня

Опади очікуються лише в окремих регіонах.

Тепла погода з високими температурними показниками протримається в Україні до кінця тижня. Про це розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

За його прогнозом, у зв'язку з розвитком циклонічної діяльності в західній та центральній Європі, над територією України переважатимуть повітряні потоки південного та південно-східного напрямку. За рахунок такої атмосферної циркуляції, в Україну почне надходити тепле повітря з Туреччини та країн Балканського півострова. Значних дощів на найближчий тиждень не передбачається, лише у західній частині часом спостерігатимуться помірні опади.

Понеділок, 23 вересня

На всій території країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці у західних та місцями північних областях можливі тумани. Вітер переважно північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +6…+11 °С, у центральних та південних областях +11…+16 °С; вдень +23…+29 °С, на крайній півночі та у Карпатах +18…+23 °С.

Вівторок, 24 вересня

Завдяки впливу антициклону збережеться тепла та суха погода у більшості областей нашої країни. Вітер східний / південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, у південних областях +12…+17 °С; вдень +24…+29 °С, у Карпатах +18…+23 °С.

Середа, 25 вересня

У західних областях, а також місцями у Приазов'ї очікуються дощі, вночі на Закарпатті та у Карпатах можливі сильні дощі. На решті території переважно без опадів. Вітер південно-східного напрямку, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на північному сході +5…+10 °С; вдень +21…+26 °С, у західних областях місцями +16…+21 °С.

Четвер, 26 вересня

Місцями у західній частині, а також у Криму та Приазов'ї пройдуть короткочасні дощі, часом з грозами. В решті областей України без опадів. Вітер південний / південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на півдні та узбережжі морів +15…+20 °С; вдень +22…+27 °С, у Карпатах +16…+21 °С.

П'ятниця, 27 вересня

У північних регіонах подекуди можливий невеликий дощ, на решті території України без істотних опадів. Вітер південного / південно-західного напрямку, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, на півдні та узбережжі морів +16…+21 °С; вдень +24...+29 °С, на крайньому заході +18...+23 °С.

Субота, 28 вересня

В Україні переважно без опадів, лише у західних областях очікується дощова та прохолодна погода. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +12…+18 °С, на півдні та узбережжі морів +16…+21 °С; вдень у північних та західних областях +17…+22 °С, у центральних, південних та східних регіонах +25…+30 °С.

Неділя, 29 вересня

Нестійка погода з дощами очікується у західних, північних та центральних областях. На сході та півдні країни ще збережеться тепла та суха погода. Вітер південно-західний із переходом у західній частині на північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 °С, вдень +23…+28 °С; у західних та північних областях +17…+22 °С.

Осінь дасть українським енергетикам загоїти чимало ран від російських ракетних і дронових ударів по критичній інфраструктурі. Холоди не прийдуть зненацька, особливо у першій половині нового сезону. Нагадаємо, якою буде погода восени, за прогнозом метеорологині Віри Балабух, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України.

Джерело матеріала
loader
loader