Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI
Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI

Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI

Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI - Фото 1

Ввечері 23 вересня офіційний акаунт OpenAI у соціальній мережі X (колишній Twitter) був зламаний. Шахраї зробили це задля того, щоб розмістити на сторінці розробників ChatGPT повідомлення про криптовалюту з тикером $OPENAI. Хакери закликали придбати цю фейкову монету від імені OpenAI. У результаті, якщо користувач переходив за посиланням, його перенаправляло на фішинговий сайт з URL-адресою “token-openai.com”, де вимагалось підключення криптогаманця. Потім, швидке за все, викрадались конфіденційні дані.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI - Фото 2

Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI - Фото 3

OpenAI не прокоментувала інцидент, але шахрайські публікації вже видалені. Кількість постраждалих користувачів невідома.

Анонімні джерела повідомили, що перед зламом акаунту, працівники OpenAI отримали внутрішню записку від члена команди безпеки, в якій їх попереджали про зростання кількості атак на акаунти співробітників.

Це не перший випадок хакерських нападів на соцмережі OpenAI та його команду. У червні 2023 року акаунт CTO OpenAI Міри Мураті був зламаний з метою поширення фейкового токена.

Pink Drainer вдалось заволодіти $110 тис.

Якщо ви побачите підозрілі посилання, не переходьте за ними, негайно повідомляйте про них, та не підключайте гаманці, і звичайно ж, не надавайте дозволи!

Джерело: X, Bloomberg

Акаунт OpenAI зламали для реклами фальшивого токена $OPENAI - Фото 4
Джерело матеріала
loader