Битва за Курахове: ЗСУ не можуть захиститися від ударів російської авіації, — Bild
Битва за Курахове: ЗСУ не можуть захиститися від ударів російської авіації, — Bild

Битва за Курахове: ЗСУ не можуть захиститися від ударів російської авіації, — Bild

Як розповів військовий експерт Юліан Рєпке, в українських військових немає систем ППО, які могли б збивати російські літаки на відстані 40-50 км.

Українські військові, які захищають місто Курахове, перебувають під постійними обстрілами російської авіації. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

За словами експерта Юліана Рєпке, який побував у Кураховому на Донеччині, росіяни б'ють по місту не тільки артилерією, а й керованими авіабомбами.

"Ми чуємо від солдатів тут, що в них немає жодної можливості захищатися від цих авіаударів, тому що в них просто немає систем ППО, які могли б стріляти так далеко, на 40-50 км, щоб збивати літаки", — розповів Репке.

Він зазначив, що колись у Кураховому мешкали 18 тисяч осіб. Однак тепер у населеному пункті близько 2000 жителів. Російські війська наступають на місто з двох напрямків: зі сходу з боку Донецька і Красногорівки, а також з півдня з боку Вугледара. На півночі ЗС РФ також просуваються, але там місто захищене Курахівським водосховищем на річці Вовча.

У матеріалі йдеться, що в місті зруйновано багато будівель, зокрема 50-метровий басейн "Олімпійський".

Нагадаємо, що боєць ЗСУ Назар Войтенков заявив, що ЗС РФ можуть "закрити в кільце" Курахове. Він підкреслив, що окупанти хотіли висадити десанти в посадках, а замість цього назавжди залишаються в українських полях. Він розповів, що на Курахівському напрямку за РФ воюють іноземці, які навіть не знають російської мови.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader