"Експерти сміються": Der Spiegel повідомив причину вибуху ракети "Сармат"
"Експерти сміються": Der Spiegel повідомив причину вибуху ракети "Сармат"

"Експерти сміються": Der Spiegel повідомив причину вибуху ракети "Сармат"

Експерти вказують, що "у російській збройовій промисловості не все гладко".

У Росії під час випробувань просто у шахті вибухнула ядерна міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сармат". Експерти припускають, що причиною цього стали проблеми з рідинною силовою установкою.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Норвезькі фахівці із землетрусів з інституту Norsar не змогли знайти підтверджень сильному вибуху ракети "Сармат". Водночас експерт Джордж Баррос з Інституту вивчення війни заявив, що діаметр вирви після провального запуску становив близько 62 м.

Автори публікації повідомляють, що ракета "Сармат" вагою у понад 200 т є вшестеро важчою та вдвічі довшою (35 м) від американських ядерних ракети Minuteman III. Як стверджував президент Росії Володимир Путін, "Сармат" може обійти всі сучасні засоби ПРО, оскільки має кращі тактико-технічні характеристики.

"Коли ви випробовуєте нові системи, ви повинні очікувати помилок на початковому етапі. Але у випадку з "Сарматом" це виглядає як велика помилка", – сказав експерт Міжнародного інституту стратегічних досліджень Тімоті Райт.

Він припустив, що проблема може полягати в рідинній силовій установці. Росія може мати труднощі зі схожими технологіями.

"Цей інцидент ще раз показує, що в російській збройовій промисловості не все гладко", – сказав європейський експерт у галузі ракет Маркус Шиллер.

Своєю чергою Крістіан Меллінг із Фонду Бертельсманна зауважив, що невдалі випробування ракет "Сармат" шкодять російському іміджу.

"Експерти дивляться на розробку "Сармата" і тепер сміються від душі", – сказав Меллінг.

  • В Краснодарському краї вибухнула база, де зберігали снаряди з Північної Кореї - Defense Express
  • Величезний склад путінських ракет злетів у повітря: що тепер буде з обстрілами України
  • У Мережі показали успішне випробування першого в світі дрона-гранатомета: відео
Джерело матеріала
loader