Псевдобанкіри ошукали мешканку Коломийщини майже на 34 тисячі
Псевдобанкіри ошукали мешканку Коломийщини майже на 34 тисячі

Псевдобанкіри ошукали мешканку Коломийщини майже на 34 тисячі

Псевдобанкіри ошукали мешканку Коломийщини майже на 34 тисячі - Фото 1

62-річна мешканка П’ядицької громади втратила з банківського рахунку чималу суму коштів, повіривши у неправдиву інформацію від псевдобанкіра про нібито зняття коштів з рахунку. Саме так і працюють мобільні шахраї.

Зі слів жінки, їй зателефонував невідомий, назвався співробітником фінустанови та повідомив, що з її банківського рахунку аферисти намагаються зняти гроші. Незнайомець запропонував виконати декілька інструкцій, щоб запобігти втраті заощаджень. Для цього потрібно було надати дані картки. Заявниця погодилась на умови. Однак згодом отримала сповіщення про те, що з її картки знято майже 34 000 гривень.

Відомості за цим фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції нагадують мешканцям – відрізнити шахрая від співробітника банку просто: працівники банку ніколи не вимагають персональних даних;

Також пам’ятайте, що не потрібно:

– викладати у відкритому доступі свої персональні дані;

– повідомляти конфіденційну інформацію та зміст СМС – повідомлень від банківських установ стороннім людям;

– в жодному разі не довіряйте, якщо співрозмовник називає перші 4 цифри номера вашої платіжної картки – вони однакові у серії випущених банківських карток;

– не прив’язуйте фінансовий номер до сторінок в соцмережах.

Не забувайте, працівники банку ніколи не просить передзвонити, адже всі дзвінки здійснюються виключно на номер контакт-центру.

Бережіть своє майно та не довіряйте незнайомим додзвонювачам!

Сектор комунікації  поліції Івано-Франківщини

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader