Київ — серед 15 міст-лідерів світу з цифровізації та розвитку е-сервісів
Київ — серед 15 міст-лідерів світу з цифровізації та розвитку е-сервісів

Київ — серед 15 міст-лідерів світу з цифровізації та розвитку е-сервісів

Оцінювання, як проходять цифрові трансформації, провели в 193 містах світу.

Київ увійшов до15-ки міст-лідерів у світі за рівнем цифровізації та розвитку електронних сервісів.  Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петро Оленич.

Рейтинг Local Online Services Index від ООН проводиться що два роки. Він показує, як міста здійснюють цифрову трансформацію. У ньому оцінюють онлайн-послуги, сервіси електронної демократії, цифрову інфраструктуру.

Київ — серед 15 міст-лідерів світу з цифровізації та розвитку е-сервісів - Фото 1

15 міст-лідерів світу за рівнем цифровізації та розвитку е-сервісів

«Цього року за цими показниками ми обійшли такі міста як Париж, Рим і Відень та увійшли в топ-15 серед 193 міст. Дякуємо киянам за зворотний зв’язок, який дає змогу розвивати місто попри всі виклики», —  зазначив Петро Оленич.

  • Читайте також: Україна на п’ятому місці в Online Service Index: глобальному рейтингу цифрових держпослуг від ООН

Уточнимо, міський застосунок «Київ Цифровий», що вийшов у 2021 році, станом на липень 2024 року мав 3 млн користувачів.

Online Service Index — один зі складників E-Government Development Index (EGDI), який розробляє ООН. Він визначає, наскільки добре уряди країн використовують цифрові технології для надання послуг громадянам. Інакше кажучи, індекс показує, наскільки держава є «електронною» та як вона взаємодіє з громадянами через державні сайти чи застосунки. За цим загальним показником Україна на 30-му місці, у 2018 році була на 82-му.

Фото: Kyiv Digital Identity / Behance

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Київ ООН
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader