Новий абсолютний рекорд: військовий експерт розповів про масовані атаки "шахедів"
Новий абсолютний рекорд: військовий експерт розповів про масовані атаки "шахедів"

Новий абсолютний рекорд: військовий експерт розповів про масовані атаки "шахедів"

Лише за три тижні вересня російські окупанти встановили абсолютний місячний рекорд застосування Shahed-131/136/"Гербера" за весь час повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це розповів військово-політичний оглядач гурту "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За три тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 856 дронів-камікадзе, але з них лише 28 досягли мети, тобто збито було 97% засобів ураження цього типу.

Військовий експерт нагадав, що середньостатистичний показник застосувань рф Shahed-131/136 тривалий час зберігався в межах 350-400 дронів-камікадзе, але в серпні, напередодні Дня Незалежності України, росія наростила нальоти і встановила попередній абсолютний рекорд - 789 дронів, а зараз знову його побила.

"Але, з іншого боку, варто розуміти, що серед цих нальотів присутні дрони Гербера, дешевші і покликані відволікати увагу ППО, а тому у статистиці присутні не тільки дрони-камікадзе, а й дрони-приманки. У якій пропорції?" Поки що відповіді на це питання не маю", – заявив Олександр Коваленко.

За словами експерта, даних про нарощування виробництва Shahed-136 у росії немає, але є інформація про збільшення виробництва дешевих "Гербер". Отже, ймовірно, Росія збільшила поставки шахедів із Ірану.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader