Ще 2 області Росії під загрозою: ЗСУ можуть почати нові операції на території РФ
Ще 2 області Росії під загрозою: ЗСУ можуть почати нові операції на території РФ

Ще 2 області Росії під загрозою: ЗСУ можуть почати нові операції на території РФ

Операція ЗСУ на Курщині може поширитись на територію ще двох російських областей, зазначає експерт.

Сили оборони України можуть почати нові операції натериторії інших областей Росії, зокрема в Бєлгородській та Брянській областях РФ. Про це під час чату з читачами Главредазаявив політичний експерт Максим Розумний.

На його думку, створення санітарної зони на території Росії не є ані метою, ані реалістичною перспективою. Ситуація в Курській області буде розвиватися динамічно, і не варто очікувати, що вона буде такою ж стабільною, як у випадку російських військ, що контролюють південь України та Приазов’я.

"Розвиток Курської операції логічно напрошується в Бєлгородській області - для того, щоб зайти в тил (або у фланг) тому угрупованню, яке тисне на Харків, Вовчанськ тощо. Свого часу в ЗМІ проскочила така думка, що, мовляв, якби нам ще тоді дозволили зайти на територію Росії, то найкращий спосіб воювати з росіянами на Донбасі - це зайти їм у тил через Бєлгородську область, перерізати комунікації й послабити в такий спосіб це угруповання ворога", - зазначив він.

Розумний зазначив, що цей план залишається актуальним, але для його реалізації потрібні значно більші сили та ресурси, ніж ті, які наразі діють у Курській області.

"І є ще один напрямок - перекидання війни на територію Білорусі через Брянщину", - сказав експерт.

Дивіться відео чату з Максимом Розумним, в якому він розповів про загрозу заморозку війни в Україні:

Він також звернув увагу на те, що Лукашенко активізував свої дії, підтягуючи десантні підрозділи до кордону, оскільки зрозумів, що ситуація може поширитися і на Білорусь.

"Якби Лукашенко спробував щось зробити, наші угруповання легко могли б зайти в Білорусь і "відновити народовладдя", - резюмував Розумний.

Хто такий Максим Розумний

Максим Розумний – український політолог, філософ, журналіст, поет. Доктор політичних наук. Народився 27 червня 1969 року в місті Київ. Закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка, факультет журналістики (1992). Завідувач відділу стратегічних комунікацій Національного інституту стратегічних досліджень (2005-2008); радник віце-прем'єр-міністра України (2008); завідувач відділу гуманітарної політики та безпеки Національного інституту проблем міжнародної безпеки (з 2009), пише Вікіпедія.

Бої в Курську - що відомо про операцію ЗСУ на території Росії

Нагадаємо, як раніше повідомлявГлавред, Збройні сили України продовжують просуватися на схід від Веселого в Курській області Росії, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW). За їхніми даними, ЗСУ змогли досягти прогресу на північному фланзі виступу та продовжили наступальні дії в цьому напрямку 19 вересня. Також українські війська просунулися на південний схід від Шептуховки та Найдьонова.

Україна почала використовувати новий підхід у бойових діях, зосереджуючи увагу на маневровій війні, що відкриває значні можливості вздовж усієї лінії фронту, розповів азербайджанський військовий аналітик Агіль Рустамзаде.

Британський генерал-майор у відставці Чіп Чепмен зазначив, що Україна планує утримувати захоплені території в Курській області стільки, скільки це буде необхідно. Проте він додав, що Сили оборони навряд чи зможуть утримати всі позиції в регіоні, тому важливо визначити ключові стратегічні об'єкти для розробки відповідної стратегії.

Джерело матеріала
loader