У бригаді Сергія Гнезділова, який публічно заявив про СЗЧ, призначили розслідування
У бригаді Сергія Гнезділова, який публічно заявив про СЗЧ, призначили розслідування

У бригаді Сергія Гнезділова, який публічно заявив про СЗЧ, призначили розслідування

У бригаді, де служить активіст Сергій Гнезділов, який публічно самовільно залишив частину, призначили службове розслідування. Про це 24 вересня повідомило "Суспільне!.

- Військовослужбовець 56 ОМПБр Сергій Гнезділов вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу України ("Самовільне залишення військової частини або місця служби військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану"). За даним фактом призначено службове розслідування та проводяться усі передбачені законодавством процесуальні дії, — розповіли у пресслужбі бригади.

Позиція командування військової частини залишається незмінною — нульова толерантність до скоєння подібних вчинків, додали у пресслужбі.

Сергій Гнезділов — український військовий та громадський активіст. Він пішов добровольцем до ЗСУ в 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у "Львівській політехніці". Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут. Також він є засновником культурного фестивалю "ВиделкаFest" у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту hromadske "++ подкаст".

  • 21 вересня військовий Сергій Гнезділов написав у своєму Facebook, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до потреби встановити терміни служби для мобілізованих. Цей пост розділив суспільство. 
  • 20 серпня Верховна Рада ухвалила закон про позбавлення від кримінальної відповідальності військовослужбовців за самовільне залишення військової частини та дезертирство в окремих випадках: якщо це трапилося вперше, якщо військовий вирішив повернутися до війська на стадії судового розгляду, якщо командир частини надав суду письмову згоду на повернення військового до служби.
Теги за темою
військові Скандал
Джерело матеріала
loader