У Польщі відкриються безкоштовні вечірні школи для українців: у яких містах
У Польщі відкриються безкоштовні вечірні школи для українців: у яких містах

У Польщі відкриються безкоштовні вечірні школи для українців: у яких містах

У чотирьох великих містах Польщі готуються до відкриття безкоштовних вечірніх шкіл для українських підлітків. Цей масштабний освітній проект, який реалізується за підтримки міжнародної гуманітарної організації CAR, розпочне свою роботу у вересні 2024 року та триватиме весь навчальний рік.

Про це повідомляє портал yavpl.

Ініціатива "Незламна Україна" створює унікальний освітній простір для учнів 8-11 класів. Програма навчання охоплює ключові предмети шкільного курсу: математику, українську, польську та англійську мови, а також історію. Особливий акцент робиться на підготовку восьмикласників до польського випускного іспиту, тоді як учні 9-10 класів матимуть можливість заповнити прогалини у знаннях. Для випускників передбачено спеціальну підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання.

Заняття проходитимуть у чотирьох містах за такими адресами:

  • Познань: ос. Jagiellońskie 128, 61-223 Poznań
  • Гданськ: вул. Rogalinska 17, 80-809 Gdańsk
  • Лодзь: Plac Wolności 12, 91-415 Łódź
  • Варшава: Ал. Jerozolimskie 179, 02-222 Warszawa

Проект виходить за рамки традиційного навчання, включаючи соціальну та культурну складові. Учні відвідуватимуть музеї та кінотеатри, братимуть участь у настільних іграх, а також матимуть необхідну психологічну підтримку. Важливою частиною програми стане профорієнтація: двічі на місяць підлітки зустрічатимуться з польськими фахівцями з різних галузей, щоб дізнатися більше про перспективи працевлаштування.

Охочі взяти участь у проекті можуть подати заявку через онлайн-форму за посиланням. Після реєстрації учасники отримають докладну інформацію про розклад занять та запрошення до школи.

Для отримання додаткової інформації можна звернутися електронною поштою: office@nezlamna.org

Нагадаємо, що в Польщі "недорахувалися" українських школярів - кількість нових учнів удвічі менша, ніж прогнозувалося.

Джерело матеріала
loader