В Україні по радіо щодня інформуватимуть про кількість новонароджених немовлят
В Україні по радіо щодня інформуватимуть про кількість новонароджених немовлят

В Україні по радіо щодня інформуватимуть про кількість новонароджених немовлят

24 вересня стартував проєкт "Бейбі ньюз", в межах якого щодня в ефірі радіо інформуватимуть про кількість новонароджених українців, зареєстрованих органами ДРАЦС упродовж доби. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Проєкт реалізується у співпраці з провідними радіостанціями країни  - Авторадіо, Радіо П’ятниця, Прямий FM та радіо NRJ. Міністерство юстиції є інформаційним партнером програми. Він має на меті інформувати громадян про кількість новонароджених, які були зареєстровані органами державної реєстрації актів цивільного стану протягом доби.

- Ми впевнені в тому, що проєкт стане символом радості та надії для мільйонів українців, адже народження кожної дитини - це свідчення того, що, попри всі труднощі, життя продовжується. Проєкт покликаний підкреслити важливість державних послуг у реєстрації новонароджених, а також забезпечити доступ до актуальної інформації, - зазначив директор Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України В’ячеслав Хардіков.

За інформацією начальника Управління у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та проставлення апостиля Ірини Дубиківської, упродовж восьми місяців 2024 року з’явилось на світ 122 670 немовлят, з яких 60 077 дівчаток і 62 593 хлопчиків.

  • 28 травня у Лікарні святої Анни Першого медоб’єднання Львова з’явилась на світ справжня богатирка  - Злата важила понад 5,5 кг і мала зріст 60 сантиметрів. 
  • 5 серпня "Опендатабот" опублікував дані, згідно з якими у перше півріччя 2024 року в Україні народилося 87 655 дітей. За даними Мін'юсту, це на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. 
Джерело матеріала
loader