ЗС РФ кидаються на Мирноград, охоплюють два населені пункти під Селидовим, — боєць ЗСУ
ЗС РФ кидаються на Мирноград, охоплюють два населені пункти під Селидовим, — боєць ЗСУ

ЗС РФ кидаються на Мирноград, охоплюють два населені пункти під Селидовим, — боєць ЗСУ

Українські військові втримують росіян на відстані трьох та восьми кілометрів від околиць Мирнограда та Покровська, свідчить карта бойових дій. Водночас ворог просувається південніше, між Селидовим та Кураховим.

Підрозділи ЗС РФ намагаються штурмувати українські позиції під Мирноградом на Покровському напрямку. Ворог кидає вперед штурмовиків, а ЗСУ відповідають ударами дронів та артилерії. Також противник тисне на південному фланзі, намагаючись обійти Селидове. Про загрозу оточення двох населених пунктів під Кураховим і "зачищення" третього військовий з позивним "Мучной" написав у Telegram-каналі.

Допис "Мучного" з'явився о 14 год. 24 вересня. Військовий описав бої на двох ділянках фронту.

Покровський напрямок. Російські війська атакують Мирноград і кидають в атаку штурмові групи. По цих групах відпрацьовують FPV-дрони та касетні боєприпаси ЗСУ. На сьогодні ворога вдається стримати, наголосив боєць.

Курахівський напрямок. На південь від Селидового росіяни просуваються біля двох населених пунктів, які можуть обійти та оточити — це Цукурине та Гірник, вказано у дописі. Крім того, зі слів "Мучного", підрозділи ЗС РФ начебто зайшли в село Желанне Друге.

На онлайн-карті бойових дій DeepState бачимо лінію фронту та населені пункти, про які згадав "Мучной". Від околиць Мирнограду до лінії боїв — близько 3 км, від околиць Покровська — близько 8 км. Селидове ворог обходить з півдня: з 20 вересня "клин" від Українська виріс на 2 км, відстань до околиць важливого міста — 900 м.

Бої на Донбасі - лінія фронту під Покровськом та Кураховим 24 вересня
Фото: DeepState

Автор допису наголосив, що під Покровськом триває "злагоджена робота", а під Селидовим — складніше.

"Цукурине та Горняком ворог теж починає штурмувати, щоб охопити ці населені пункти з обох боків! Дуже неприємна ситуація складається", — написав боєць.

Бої на Донбасі - "Мучной" про Покровсько та Курахове 24 вересня
Фото: Скриншот

Бої на Донбасі станом на 24 вересня

У звіті Генштабу ЗСУ станом на 16 год 24 вересня вказано, що Покровський (а також Лиманський) напрямок — на першому місці за кількістю штурмів ЗС РФ: їх було 15 шт. Дещо слабший тиск ворога на Курахівському напрямку, південніше — відбулось 12 спроб просування. Командування згадало про бої під Новогродівкою (навпроти Покровська), Маринівку (на північ від Селидового), Цукурине, Желанне Друге, Гірник (між Селидовим та Кураховим).

Зазначимо, 21 вересня український військовий з позивним "Гусь" заявив, що російські війська втратили потенціал для наступу відразу в кількох точках фронту. Згідно з його оцінками, ЗС РФ не можуть наступати і під Покровськом, і під Мирноградом, і під Селидовим.

Тим часом аналітики проєкту DeepState пояснили, що склалась критична ситуація південніше Покровська — біля Вугледара. Аналітики опублікували кадри ударів ЗС РФ по населеному пункту, який утримує 72 бригада ЗСУ. Місто може опинитись в "кліщах", наголосили експерти, думки яких зібрав Фокус. На карті бойових дій "кліщі" утворені проривом на село Водяне та біля Пречистівки: ворог рветься перерізати логістичний шлях, який підтримує бійців.

Нагадуємо, 24 вересня видання The Times розповіло про спецоперацію ГУР зі знищення літака А-50 ЗС РФ. Український військовий оцінив наступ РФ в Харківській області: на його думку, наступ не виглядав серйозно.

Теги за темою
війна Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader