Біля Вугледара ситуація все важча: Світан пояснив, що може зупинити росіян
Біля Вугледара ситуація все важча: Світан пояснив, що може зупинити росіян

Біля Вугледара ситуація все важча: Світан пояснив, що може зупинити росіян

Деякі передові частини 40-ї бригади морської піхоти росіян вже заходили у східну частину місті, сказав 24 Каналу полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан. Втім, Силам оборони вдалося їх звідти вибити.

Як зупинити росіян біля Вугледара

Військовий експерт зазначив, що ще є близько 10 днів, щоб стабілізувати ситуацію у районі Вугледара. Зокрема, потрібно направити достатню кількість сил та засобів для підтримки бойової готовності українських військ у Вугледарі, та залучити більше касетних боєприпасів й FPV-дронів для протидії піхоті противника.

Ми можемо допомогти Вугледарському гарнізону утримати місто, але воно пов'язане з Кураховим. Відповідно потрібно посилювати весь Курахово-Вугледарський напрямок,
– мовив Світан.

Де наступають росіяни біля Вугледара / дивіться на карті

Не менш складна ситуація зараз й у районі Курахового. Там можливий тиск з напівоточенням, адже росіяни заходять з боку Українська, Красногорівки й Георгіївки.

Росіяни зараз використовують останні кілька тижнів сухої погоди. Ворог розуміє, що в осінньо-зимовий період не зможе просуватися як під час літньої кампанії,
– додав військовий експерт.

Тож окупанти залучають усі наявні резерви особового складу й особливо техніки. На деяких позиціях росіяни не використовували техніку, а зараз виводять практично всюди.

Зазначимо, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко сказав, що росіяни намагаються сформувати 3 напрямки наступу на Вугледар– південний, східний та північний. Згодом про це повідомила розвідка Великої Британії.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко заявив, що російська армія КАБами зруйнувала Вугледар.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader