Депутат «Альтернативи для Німеччини» експлуатує білоруських політв’язнів на плантації
Депутат «Альтернативи для Німеччини» експлуатує білоруських політв’язнів на плантації

Депутат «Альтернативи для Німеччини» експлуатує білоруських політв’язнів на плантації

Джерело

Німецький бізнесмен та депутат популістської партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) Йорг Дорнау відмітився в Білорусі. Там він уклав угоду з «Центром ізоляції правопорушників» у Ліді.

Таким чином Дорнау залучав білоруських політичних в’язнів до робіт на своїй цибульній плантації під Лідою. Їм платили 5 євро на день (але не їм, а по факту «центру»). Дорнау особисто перевіряв виконання їх роботи.

Ще раз: європейський політик домовився з авторитарним режимом. Про рабську працю політв’язнів. На плантації. Та мав можливість особисто спостерігати за цим. Але ж нацисти все одно в Україні, авжеж.

Тепер по суті історії. Один із політичних в’язнів, який сортував цибулю для Дорнау, був заарештований за лайк у соцмережах і відбував 15 діб. Контракт підписувати не змушували, але все ж його «вмовили». Він працював із 07:00 до 18:00 без їжі та води до вечора, а зароблені гроші одразу йшли на утримання його в ізоляторі.

В якомусь сенсі можна вітати вертухаїв у білоруській тюрмі. Їм підкорилась мрія зумерів про пасивний дохід.

І про Дорнау. Він приєднався до ультраправої проросійської партії «Альтернатива для Німеччини» у 2016 році, з 2019 року представляє її в саксонському парламенті. Входить до парламентської групи з питань аграрної політики (тепер ясно, чому).

Німецьким депутатам у саксонському парламенті по закону не заборонено займатися бізнесом. Але пан Дорнау примудрився знайти проблеми і тут. Оскільки він приховав інформацію про свій бізнес у Білорусі та цим порушив звітність, у серпні парламент оштрафував його на 20 862 євро.

Название источника
Reformation
Ссылка на материал
https://reform.news/cybulja-smachnaja-na-lukovoj-plantacii-pod-lidoj-deputata-ot-afd-jorga-dornau-rabotajut-politzakljuchennye
Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader