Японські благодійники виплатять українцям 11 тисяч гривень
Японські благодійники виплатять українцям 11 тисяч гривень

Японські благодійники виплатять українцям 11 тисяч гривень

Восени 2024 року мешканці Запорізької області можуть розраховувати на фінансову підтримку від японської організації "Peace Winds Japan", яка допомагає вразливим категоріям населення. Програма спрямована на родини з низьким доходом, осіб з інвалідністю, багатодітні сім'ї та переселенців, що проживають на територіях, які постраждали від воєнних дій.

Програма "Грошова допомога для вразливих категорій населення на південному сході України" підтримує домогосподарства, що проживають у Запорізькій області або перемістилися туди понад 30 днів тому. Основною умовою є наявність низького доходу – не більше 6 320 гривень на одного члена домогосподарства. Також важливо, щоб родина не отримувала фінансової допомоги від міжнародних організацій за останні три місяці.

Виплати. Фото: скрін youtube

Важливо зазначити, що для участі в програмі домогосподарства мають відповідати одному або кільком критеріям вразливості:

  • Родину очолює один із батьків;

  • У сім'ї є особа з інвалідністю;

  • Вагітна жінка або дитина до одного року;

  • Прийомні батьки або опікуни;

  • Діти до чотирьох років включно;

  • Троє і більше дітей у сім'ї;

  • Особа з хронічними або рідкісними захворюваннями;

  • Людина похилого віку (60+).

Учасники програми можуть отримати фінансову допомогу у розмірі 3 600 гривень на місяць протягом трьох місяців. Загалом це складе 10 800 гривень на людину. Виплати будуть здійснені одноразово за три місяці і надійдуть на банківські рахунки, які учасники вкажуть під час реєстрації.

Якщо в домогосподарстві є неповнолітні, особи з інвалідністю або недієздатні особи, допомогу отримають їхні офіційні представники – батьки, опікуни або піклувальники на основі підтверджуючих документів.

Допомога від японської організації стане суттєвою підтримкою для багатьох родин, які постраждали від воєнних дій або знаходяться у складних життєвих обставинах. В умовах зростання цін та економічної нестабільності кожна додаткова фінансова підтримка є критично важливою для тих, хто її потребує.

Раніше ми розповідали, що мешканцям сіл значно полегшать життя: коли запрацюють зміни

Також, пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат



Теги за темою
виплати
Джерело матеріала
loader
loader