Хто в першу чергу отримає повістки
Хто в першу чергу отримає повістки

Хто в першу чергу отримає повістки

Експерт розповів, що військовозобов’язані мають два тижні після отримання повістки, щоб відвідати військкомат. Укрпошта розпочала розсилку повісток, і адвокат Євген Филипець сказав, що три категорії громадян отримують їх у першу чергу.

По-перше, це ті, хто оновив свої дані в системі "Резерв+", де є актуальна інформація. Наступними у черзі є особи, які не мають права на відстрочку або ще не оформили її, а також є придатними до служби.

"Резерв+", скріншот: Facebook

Филипець зауважив, що якщо військовозобов'язаний не з'явиться до територіального центру комплектування та соціальної підтримки після отримання повістки, це може призвести до адміністративної відповідальності.

Важливо контролювати інформацію про борги, оскільки штраф може бути накладено без попередження, і військовозобов'язаний дізнається про це лише тоді, коли його рахунки можуть бути заблоковані.

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Крім того, Олег Берестовий з Міністерства оборони України повідомив про плани модернізації системи вручення повісток. Зокрема, планується запровадження електронних повісток, які будуть доставлятися через поштові служби.

Крім того, Знай.ua повідомляв, повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку

Джерело матеріала
loader
loader