Людство зіткнеться з появою надінтелекту – творець ChatGPT
Людство зіткнеться з появою надінтелекту – творець ChatGPT

Людство зіткнеться з появою надінтелекту – творець ChatGPT

Найближчим часом людство може зіткнутися з появою надрозуму.

Про це у своєму блозі повідомив генеральний директор OpenAI Сем Альтман.

Він прогнозує, що протягом кількох тисяч днів розвиток штучного інтелекту призведе до значних змін, які дозволять кожній людині користуватися «персональною командою ШІ». Ця концепція включатиме віртуальних експертів, які допомагатимуть вирішувати повсякденні завдання, спрощуючи життя та сприяючи загальному процвітанню.

Альтман наголошує, що прогрес може забрати більше часу, ніж очікується, однак його неминучість – лише питання часу. Він передбачає, що в підсумку людство матиме можливості, які ще нещодавно здавалися магією. Цей розвиток відбудеться завдяки колективному інтелекту, що перевершить можливості окремої людини.

У майбутньому штучний інтелект стане ключем до розв'язання надскладних завдань і відкриє шлях до нових можливостей. Віртуальні наставники сприятимуть індивідуальному навчанню, допомагаючи кожній дитині адаптуватися до власних потреб, що зробить освіту доступнішою й ефективнішою.

Однак із розвитком ШІ можуть виникнути нові виклики. За словами фінансової директорки BHP Billiton Вандіти Пант, індустрія штучного інтелекту сприятиме дефіциту міді. Вона прогнозує, що до 2050 року дата-центри споживатимуть до 7% світових запасів цього металу, тоді як сьогодні це менш ніж 1%.

Джерело матеріала
loader