Суспільне: Нацполіція спільно з СБУ провели обшуки в Остапа Стахіва, який видавав фіктивні посвідчення журналіста
Суспільне: Нацполіція спільно з СБУ провели обшуки в Остапа Стахіва, який видавав фіктивні посвідчення журналіста

Суспільне: Нацполіція спільно з СБУ провели обшуки в Остапа Стахіва, який видавав фіктивні посвідчення журналіста

Пресслужба Нацполіції також підтвердила обшуки у львівського псевдоактивіста, однак не уточнила його ім'я.

Працівники Служби безпеки України та Національної поліції провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Про це Суспільному повідомили джерела в правоохоронних органах.

Пресслужба Нацполіції підтвердила обшуки, однак не уточнила ім'я фігуранта.

«Нацполіція спільно з СБУ проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста. Правоохоронці документують шахрайські дії чоловіка. Детальніше після завершення слідчих дій», — йдеться в повідомленні.

Суспільне: Нацполіція спільно з СБУ провели обшуки в Остапа Стахіва, який видавав фіктивні посвідчення журналіста - Фото 1

За даними видання Zahid.net, Стахіву повідомили про підозру у шахрайстві. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Раніше Стахів також повідомляв про відкриття «курсів журналістики». Після завершення 21-денного платного курсу учасникам обіцяли видати посвідчення журналіста міжнародного зразка.

Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія —  це вигадка. Також Стахів поширював різні теорії «всесвітньої змови». 

Крім цього, Стахів організовував пікети противників вакцинації і збирав гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність Стахіва.

16 листопада 2021 року СБУ провела обшуки у помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру у вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

1 грудня 2021 року Стахів вийшов із СІЗО після внесення застави у майже 1 млн гривень. 

29 грудня Стахів вийшов із Львівської обласної психіатричної лікарні, де перебував протягом 30 днів, а вже наступного місяця його визнали осудним за результатами психіатричної експертизи.

  • Читайте також: Who is Mr. Стахів? Як дрібний провокатор став лідером антивакцинаторів України

Фото: Остап Стахів / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader