Президент Словаччини в ООН: Україна легітимно обороняється
Президент Словаччини в ООН: Україна легітимно обороняється

Президент Словаччини в ООН: Україна легітимно обороняється

Україна здійснює своє легітимне право на самооборону відповідно до міжнародного права, включаючи Статут ООН, і саме на основі цього Статуту треба знайти мирне рішення війни РФ проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив президент Словаччини Петер Пеллегріні у своєму виступі на пленарній сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"У безпосередній близькості від Словаччини – в Україні – вже майже 1 000 днів триває війна. Внаслідок агресії Росії, яка порушила такі основні принципи міжнародного права, як суверенітет і територіальна цілісність. Варто нагадати, що наш сусід – Україна – легітимно обороняє свою країну і свій народ відповідно до міжнародного права, включаючи Статут ООН", - заявив Пеллегріні.

За його словами, щодня ця війна "продовжує руйнувати життя, інфраструктуру та майбутнє українських чоловіків і жінок", але й "не приносить користі і російському народу, який також гине".

"Ескалація зростає. Настав час розпочати пошук мирного, сталого та справедливого завершення цього конфлікту – на основі принципів міжнародного права та Статуту ООН", - наголосив президент Словаччини.

Як повідомляв Укрінформ, президент Чехії Петр Павел у виступі на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН наголосив, що міжнародна спільнота має посилити тиск на Росію з метою примусу її до припинення війни проти України, а також приєднатися до спільного комюніке Саміту миру у Швейцарії.

Фото: Getty Images

Теги за темою
Україна ООН
Джерело матеріала
loader