При прямому зіткненні з РФ буде багато поранених: до чого готується НАТО - Reuters
При прямому зіткненні з РФ буде багато поранених: до чого готується НАТО - Reuters

При прямому зіткненні з РФ буде багато поранених: до чого готується НАТО - Reuters

НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених військовослужбовців від лінії фронту, якщо дійде до війни з Росією.

Країна-агресор Росія неодноразово погрожувала країнам НАТО прямим зіткненням, у випадку підтримки України у війні. Через це в Альянсі, схоже, готуються до найгірших сценаріїв.

Як пише Reuters, генерал-лейтенант Александр Солфранк, керівник командування матеріально-технічного забезпечення НАТО заявив, що Альянс планує шляхи та методи евакуації поранених військових за допомогою потягів. Повітряну евакуацію вважають неможливою.

Німецький генерал переконаний, що у конфлікті з Росією західні військові, швидше за все, зіткнуться з набагато більшою зоною бойових дій, більшою кількістю поранених військовослужбовців і принаймні тимчасовою відсутністю переваги в повітрі поблизу лінії фронту.

"Завдання полягатиме в тому, щоб швидко забезпечити високоякісну допомогу, у гіршому випадку, великій кількості поранених", - заявив він.

Медична евакуація входить в значно ширший план НАТО, спричинений вторгненням Росії в Україну у 2022 році. Адже за даними німецьких військових, РФ зможе напасти на НАТО вже у 2029 році.

При прямому зіткненні з РФ буде багато поранених: до чого готується НАТО - Reuters
Витрати НАТО на оборону / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

У Reuters працюють понад 14 000 співробітників у 91 країні світу. Серед них близько 2300 журналістів, а також фотокореспондентів і відеооператорів. Загалом агентство має 197 бюро, які працюють по всьому світу.

Ймовірність прямого зіткнення РФ і НАТО

Нагадаємо, що РФ дедалі частіше викликає занепокоєння серед країн-членів НАТО, особливо на східному фланзі, зокрема через порушення повітряного простору. Через це деякі союзники просять НАТО прийняти рішення щодо надійної та скоординованої відповіді РФ.

Адже в перспективі майбутнього країна-агресор буде спроможна атакувати країни НАТО, оскільки зробила ставку на військову економіку. Про це нещодавно заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Раніше в Альянсі заявили, що пряма участь країн-членів НАТО у збитті ракет чи безпілотників країни-агресора Росії буде не найефективнішим способом вирішення проблеми. Навіть, якщо ворожі цілі наближаються до повітряного простору західних держав, адже збиття несе великі ризики війни.

Інші новини про НАТО:

Джерело матеріала
loader