Росіяни самі прибувають до рою дронів: в ЗСУ показали диверсійну роботу FPV-дронів
Росіяни самі прибувають до рою дронів: в ЗСУ показали диверсійну роботу FPV-дронів

Росіяни самі прибувають до рою дронів: в ЗСУ показали диверсійну роботу FPV-дронів

"Крила до пекла" за допомогою FPV влаштували "засідку" на дорозі й ворог, не підозрюючи про це, наїхав на неї.

Українські воїни продовжують знищувати окупантів. Підрозділ "Крила до пекла" 103-ої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України показав новий метод диверсійного використання FPV у вигляді "засідки" на дорогах.

На відео показано, як за допомогою дронів оператори мінують шляхи, по яких рухаються окупанти. ЗСУ завчасно закладають дрони з бойовими частинами. В результаті вороги, не підозрюючи про мінування, натрапляють на цю засідку.

"Тепер не ми літаємо до кацапів, а вони самі приїжджають в засідку до нашого рою дронів", — пишуть в повідомленні військові.

Нагадаємо, що за інформацією міністра оборони України Рустема Умерова, Україна здатна виробляти понад кілька мільйонів дронів на рік. Він зазначив, що тільки у вересні в Міноборони України за результатами тендерів було укладено угоди на постачання дронів на 160 млн грн. Тим часом в Росії планують збільшити виробництво дронів у 10 разів ще до кінця року, приблизно до півтора мільйона дронів. Питання про паритет у цій сфері тепер стало одним із ключових, однак Україна не дасть Росії обійти її у 2025-му і наростить виробництво БПЛА.

Зазначимо, що FPV-безпілотники Сил оборони України активно протистоять таким апаратам, як "Орлан", Zala, SuperCam, які активно використовуються ЗС РФ на передовій і на тимчасово окупованих територіях. Раніше Фокус писав, яким чином недорогим БПЛА вдається справлятися з дорогою автономною авіацією ЗС РФ.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader