Студенту присудили понад 100 тисяч гривень штрафу за незаконну торгівлю в інтернеті
Студенту присудили понад 100 тисяч гривень штрафу за незаконну торгівлю в інтернеті

Студенту присудили понад 100 тисяч гривень штрафу за незаконну торгівлю в інтернеті

Уродженець міста Любомль в інтернеті купував і продавав безакцизні електронні сигарети та заправки до них. Покупців волинянин знаходив за допомогою створеного ним телеграм-каналу. Товар двічі реалізовував через відділення «Нової пошти»

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 17 вересня.

З матеріалів слідства відомо, неодружений студент-підприємець, військовозобов`язаний, раніше несудимий, із січня до 29 квітня 2024 року через мережу Інтернет незаконно придбавав 527 безакцизних заправок, що використовуються в електронних сигаретах. Товар транспортував із відділень «Нової пошти», розташованих у місті Любомль, до орендованого ним приміщення, де зберігав їх з метою подальшого збуту. 

«Отримавши 25 квітня замовлення через створений ним телеграм-канал, 26 квітня надіслав поштове відправлення, перебуваючи у відділенні №2 поштового оператора ТОВ «Нова пошта», що знаходиться по вул. 1-го Травня, 18, в місті Любомль. 28 квітня покупець отримав товар у відділенні «Нової пошти», що знаходиться за адресою: вул. Шота Руставелі, 9, в місті Луцьк», – йдеться у матеріалах справи.

29 квітня, перебуваючи за адресою: м. Любомль, вул. Володимирська, здійснив збут двох незаконно виготовлених одноразових електронних сигарет. Після чого працівники Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області припинили злочинну діяльність студента. В орендованому підсудним приміщенні виявили та вилучили незаконно виготовленні 527 заправок, що використовуються в електронних сигаретах, різних смаків в ємностях різних об`ємів, без марок акцизного податку.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення і зобов’язали сплатити 102 тис. грн штрафу з конфіскацією незаконно виготовлених товарів.

Джерело матеріала
loader
loader