Судитимуть 16-річного жителя Одещини, який позбавив життя сестру та матір
Судитимуть 16-річного жителя Одещини, який позбавив життя сестру та матір

Судитимуть 16-річного жителя Одещини, який позбавив життя сестру та матір

Судитимуть 16-річного жителя Одещини, який позбавив життя сестру та матір - Фото 1

Слідчі висунули зловмиснику обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі.

Нагадаємо: 6 квітня 11-річний житель міста Ананьїв, повернувшись додому, через вікно побачив у будинку маму без ознак життя, про що повідомив у поліцію.

Прибувши на місце події, поліцейські виявили в різних кімнатах оселі тіла 38-річної жінки та її 7-річної доньки зі слідами ножових ушкоджень, від яких, згідно з висновками спеціалістів, настала їх смерть.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські оперативно встановили причетність до вказаного злочину 16-річного сина небіжчиці. Оперативники розшукали хлопця у місті, де він гуляв.

Встановлено, що напередодні події між матір’ю та підлітком, який перебував в алкогольно-наркотичному сп’янінні, стався конфлікт, в ході якого розлючений юнак кілька разів вдарив матір кухонним ножем.  Зрозумівши, що його 7-річна сестра перебуває у сусідньому приміщенні та може розповісти про скоєний ним злочин, він вчинив з дівчинкою так само.

З місця події поліцейські вилучили ножі, біоматеріали та інші речові докази. Криміналісти слідчого управління ГУНП в Одеській області за допомогою мобільної ДНК-лабораторії оперативно дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій, та біологічні зразки вбитих і фігуранта. Результати дослідження підтвердили причетність хлопця до злочину.

На підставі зібраних доказів слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури висунули юнакові обвинувачення у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті двом особам, в тому числі малолітній дитині, та нарузі над тілом померлої. Ці злочини кваліфікуються за п.п. 1 та 2 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України.

Обвинувачений знаходиться в слідчому ізоляторі, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне хлопцю загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Досудове слідство у справі завершено і обвинувальний акт скеровано до суду, який вирішить подальшу долю обвинуваченого.

Відділ комунікації поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader