Церковне свято 26 вересня: що заборонено робити на апостола Іоанна Богослова
Церковне свято 26 вересня: що заборонено робити на апостола Іоанна Богослова

Церковне свято 26 вересня: що заборонено робити на апостола Іоанна Богослова

Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 26 вересня.

26 вересня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Які свята 26 вересня

В Україні та світі 26 вересня відзначають такі свята:

Церковне свято 26 вересня

За новим церковним календарем, 26 вересня в Україні відзначають день апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Відомо, що Іоан Богослов - це був один із перших і найулюбленіших учнів Христа, якому Ісус перед своїм розп'яттям велів оберігати Діву Марію.

Іоан Богослов народився у Галілеї та був онуком святого Йосипа Обручника. Займався Іоан риболовлею, поки разом зі старшим братом, апостолом Яковом, не став учнем Христа. Іоан був особливо наближеним до Христа та отримав веління піклуватися про Богородицю.

Пізніше апостол Іоан пішов проповідувати в Ефес та інші міста. Тоді ж стався дивовижний випадок: корабель, на якому плив апостол, потрапив у бурю, але всім вдалося врятуватися, а Іоанну - ні. Сталося неймовірне: через 14 днів неушкодженого апостола викинуло на берег.

Також відомо, що святого не раз піддавали жорстоким тортурам за імператора Нерона, але Іоан не постраждав. Після того його заслали на острів Патмос - там він проповідував і зціляв хворих. Також відомо, що були випадки, коли він воскрешав мертвих, після чого ж він написав книгу "Одкровення". Повернувшись до Ефеса, Іоан створив Євангеліє і три Послання. Помер апостол Іоан Богослов у глибокій старості - велів засипати його живим у могилі у вигляді хреста.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 26 вересня

День Ангела 26 вересня

26 вересня свої іменини відзначають власники таких імен як Володимир, Дмитро, Іван, Микола, Олександр.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader