На Україну насувається потужний циклон Brigitta, частину країни заллють дощі
На Україну насувається потужний циклон Brigitta, частину країни заллють дощі

На Україну насувається потужний циклон Brigitta, частину країни заллють дощі

Частина України 25 вересня буде під впливом циклону Brigitta, що призведе до можливих дощів із грозами у західних областях. Решта країни - виявиться під впливом антициклону. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму Фейсбуці.

- Атмосферний фронт, який рухається із заходу та пов'язаний зі скандинавським циклоном Brigitta, торкнеться західних регіонів України. Там можливі дощі, подекуди з грозами. Проте решта території України все ще належатиме антициклону, тому в більшості областей 25 вересня передбачається суха сонячна погода, - повідомила Діденко.

Як зазначила синоптик, температура повітря в Україні складатиме +23+28 градусів. У західних областях +21+24 градуси. Також погода порадує ще літнім теплом мешканців столиці – у Києві очікується до +26.

– Відчутніше похолодання орієнтовно – 29 вересня, але до остаточно стійкого зниження температури повітря ще далеко, – йдеться у прогнозі.

  • 16 вересня у Києві метеорологи зафіксували черговий температурний рекорд вересня. Цієї ночі в столиці мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня, вона не опустилася нижче за +17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 перевищено на 0,9°С.
  • 23 вересня синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха заявила, що наразі в Україні все ще триває метеорологічне літо, воно затримується через аномально високі температури. Осінь настане, коли середньодобова температура кілька днів поспіль знизиться до 15 градусів.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader