ЗС РФ почали "прикрашати" техніку гумовими килимами: експерт пояснив "ноу-хау" росіян
ЗС РФ почали "прикрашати" техніку гумовими килимами: експерт пояснив "ноу-хау" росіян

ЗС РФ почали "прикрашати" техніку гумовими килимами: експерт пояснив "ноу-хау" росіян

Гумові килими нарізаються з так званої транспортерної стрічки, яка дійсно може зіграти захисну, пружну роль під час удару FPV-дрону, а також захистити слабку броню від легких осколкових елементів, пояснив експерт.

Російські окупанти почали ставити новий захист на свою військову техніку. Тепер її обвішують гумовими килимами. Про нове "ноу-хау" росіян розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

Він показав, як ЗС РФ "прикрасили" такими килимами, яким "немає аналогів у світі", ЗРК Стріла-10, щоб захистити його від FPV-дронів.

"2022 року на броню окупанти клали килими, щоб узимку в зад було не так холодно, а так само просто — вивозили награбовані килими на броні. Тепер інший тренд – гума. Але не можу сказати, що це зовсім погане рішення", — зауважив експерт.

Він розповів, що гумові килими нарізаються з так званої транспортерної стрічки, яка дійсно може зіграти захисну, пружну роль під час удару FPV-дрону, а також захистити слабку броню від легких осколкових елементів.

"Не можна сказати, що зовсім безнадійна штука, але й назвати рішенням проблеми не можна від слова зовсім. З іншого боку, в умовах відсутності комплексного рішення підвищення захищеності легкоброньованої і навіть важкоброньованої техніки, нічого іншого російські окупаційні війська крім перетворення своїх ОБТ та ББМ на щось убоге-обгумоване не залишається", — резюмував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що нещодавно російські військові "дизайнери" на додачу до "танків-черепах", "танків-мангалів", "танків-ізб" для протистояння українським дронам окупанти створили "танк-сарай". Перший такий "залізний капут" зробили на базі танку Т-80БВ.

Джерело матеріала
loader