Знаменитий автомобіль Volkswagen залишає Європу: названо причину
Знаменитий автомобіль Volkswagen залишає Європу: названо причину

Знаменитий автомобіль Volkswagen залишає Європу: названо причину

Компанія Volkswagen припинила виробництво в Європі популярного міського автомобіля Polo, тепер модель виготовлятимуть виключно на заводі німецького автовиробника у Південній Африці.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Як повідомляє сайт CarScoops, після довгих 40 років Volkswagen припинив виробництво Polo в Європі. Збірка Polo почалася в Памплоні у 1984 році та офіційно завершилася в липні. За цей час в Іспанії було виготовлено 8,4 мільйона автомобілів цієї моделі.

За останні роки продажі Polo знизилися, але він все ще залишається важливим автомобілем для бренду. За перші вісім місяців цього року було продано трохи понад 90 000 одиниць – восьме місце серед найбільш продаваних автомобілів у Європі.

VW Polo GTI

Тепер суперміні виготовлятимуть виключно на заводі VW Kariega у Південній Африці. Це зроблено тому, що німецький автовиробник прагне зосередитися на нових електричних кросоверах. Для цього на іспанському заводі йде реконструкція.

Поки що Volkswagen продовжить виготовляти на заводі в Памплоні кросовери T-Cross і Taigo, а з 2026 року там збиратимуть два невеликі повністю електричні позашляховики, один з яких буде моделлю Skoda.

VW Polo GTI

Модель VW матиме маркування SUV ID2all, а електромобіль від Skoda буде називатися Epiq і, за прогнозами, коштуватиме близько 25 000 євро.

Джерело матеріала
loader
loader