ДБР виявило приховане майно родичів Медведчука та Козака
ДБР виявило приховане майно родичів Медведчука та Козака

ДБР виявило приховане майно родичів Медведчука та Козака

Підприємство братів ексдепутатів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків

Суд арештував та передав в управління АРМА нову партію майна підприємства «Бетонбуд», яке його власники — рідні брати екснародних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака приховали від фіскальних органів.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства, яке ДБР передало в управління держави, перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна складає майже 16 млн грн.

За даними слідства, підприємство братів ексдепутатів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків. Для цього у фінансово-звітній документації відображались недостовірні відомості щодо обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була насправді в рази більша, ніж в офіційно задокументована. Внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 212 КК України).

Дані об’єкти також належать близькому оточенню підсанкційних екснародних депутатів Медведчуку і Козаку. Орієнтовна вартість активів — понад 600 млн грн.

 Фото: ДБР 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Віктор Медведчук ДБР
Джерело матеріала
loader
loader