ЗС РФ почали облаштовувати тунелі у Вовчанську: в ОТУ "Харків" розповіли, навіщо
ЗС РФ почали облаштовувати тунелі у Вовчанську: в ОТУ "Харків" розповіли, навіщо

ЗС РФ почали облаштовувати тунелі у Вовчанську: в ОТУ "Харків" розповіли, навіщо

У командуванні зазначили, що ситуація в Харківській області залишається складною і противник, не бажаючи залишати регіон, почав проводити інженерні роботи з облаштування підземних тунелів.

Російські окупанти не припиняють активні бойові дії в Харківській області, зокрема в районі Вовчанська. На цій ділянці фонтану противник почав облаштовувати тунелі. Про це повідомили в Telegram-каналі оперативно-тактичного угруповання військ "Харків".

У командуванні зазначили, що оперативна обстановка на Харківському напрямку залишається складною, однак Сили оборони далі стримують тиск з боку російських окупантів.

У районі населеного пункту Глибоке ЗС РФ вночі здійснили дистанційне мінування протипіхотними мінами маршрутів особового складу ЗСУ. А ось у Вовчанську росіяни посилили повітряну розвідку з метою пошуку підрозділів Сил оборони.

"У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Сил оборони України, здійснює поодинокі переміщення особового складу для поповнення поточних втрат. Відзначено проведення інженерних робіт з облаштування противником тунелів для прихованого переміщення між сусідніми будинками", — йдеться в повідомленні.

Якщо говорити про втрати окупантів, то за останню добу вони склали 136 осіб. З них 52 безповоротні та 84 — санітарні. Також на напрямку ОТУ "Харків" ворог втратив знищеними та пошкодженими 84 одиниці озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, 26 вересня повідомлялося, що у ЗСУ з'явилася можливість витіснити ЗС РФ із Харківської області. За словами аналітика Олександра Мусієнка, агрегатний завод у Вовчанську був важливий для росіян, адже давав змогу атакувати позиції українських захисників. Тепер, коли його звільнено, для Сил оборони відкриваються нові можливості.

Теги за темою
Збройні сили України Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader