Прем'єр Британії заявив про "вирішальні тижні та місяці" війни
Прем'єр Британії заявив про "вирішальні тижні та місяці" війни

Прем'єр Британії заявив про "вирішальні тижні та місяці" війни

Стармер обговорив із Зеленським безпекову ситуацію та зміцнення України.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що наступні тижні та місяці стануть вирішальними у війні в Україні. Він обговорив з українським президентом Володимиром Зеленським головні виклики.

Про це повідомили у Офісі президента України.

Стармер провів зустріч із Зеленським і сказав, що її метою було обговорити виклики, із якими стикається Україна, та вкотре підтвердити непохитну підтримку держави.

"А також, щоб мати змогу обговорити, що ще має бути зроблено, тому що ці тижні й місяці стають вирішальними", – зазначив британський прем’єр.

За даними ОП, головними темами перемовин стали безпекова ситуація та зміцнення України, зокрема завдяки новій оборонній підтримці.

Стармер і Зеленський також приділили увагу реалізації двосторонньої безпекової угоди, імплементації Формули миру, підготовці до другого Саміту миру, співпраці в межах Україна – НАТО та прогресу в переговорах щодо підписання угоди про перехід до сильнішого та глибшого партнерства.

Зеленський подякував за ті рішучі кроки, які Британія зробила від самого початку повномасштабного вторгнення.

До слова, після зустрічі з двопартійною делегацією Конгресу США Зеленський заявив, що рішучі дії партнерів зараз можуть прискорити справедливезавершення російської агресії наступного року.

  • В уряді Британії зробили заяву щодо використання Storm Shadow по території РФ — The Guardian
  • Миру не буде: чому війна РФ проти України триватиме і протягом 2025-2026 років
  • Президент Бразилії закликав зупинити війну в Україні по лінії фронту
Джерело матеріала
loader