Apple Intelligence займатиме 4 ГБ пам'яті на вашому iPhone
Apple Intelligence займатиме 4 ГБ пам'яті на вашому iPhone

Apple Intelligence займатиме 4 ГБ пам'яті на вашому iPhone

З наближенням жовтня Apple готується до великого запуску Apple Intelligence. Ми вже знаємо, що для його роботи потрібно цілих 8 ГБ оперативної пам'яті, але тепер стало відомо, що також необхідно трохи місця на зберігання.

Згідно з документом підтримки, "Впровадження Apple Intelligence на iPhone", будь-який iPhone з Apple Intelligence на iOS 18.1 або пізнішої версії потребуватиме 4 ГБ пам'яті, присвяченої цій функції. Це ефективно знижує рівень початкової пам'яті з 128 ГБ до 124 ГБ для iPhone 16, 16 Plus і 16 Pro, а також з 256 ГБ до 252 ГБ на iPhone 16 Pro Max.

Примітка на сторінці вказує, що "Вимоги до пам'яті для моделей Apple Intelligence на пристрої збільшуватимуться з розширенням функцій." Ймовірно, це означає нерозголошені функції, які з'являться в iOS 19 та пізніших версіях, але це може означати, що функції iOS 18, які з'являться наступного року, включаючи наступне покоління Siri, можуть вимагати більше пам'яті.

Незрозуміло, для чого потрібні ці 4 ГБ простору або чому схожий документ для iPad не містить таких вимог. Також не згадується Mac, окрім того, що потрібен процесор M1 або новіший.

Apple Intelligence буде випускатися поступово, починаючи з iOS 18.1 наступного місяця. Перша хвиля функцій включатиме інструменти для письма, включаючи резюме тексту та сповіщень, "більш здатну та розмовну Siri" і покращений пошук у Фото. За цим підуть функції створення зображень, включаючи Genmoji та Image Playground, а також контекстно-обізнану Siri та інтеграцію ChatGPT.

Джерело матеріала
loader
loader