Армія РФ кидає сили на два напрямки на Донбасі
Армія РФ кидає сили на два напрямки на Донбасі

Армія РФ кидає сили на два напрямки на Донбасі

Російська армія велику кількість сил кидає на Курахівський та Вугледарський напрямки, заявив спікер Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Сьогодні ворог більше сил кидає на Курахівський напрямок, на Вугледарський, під прицілом залишається Селидове, бо якщо ворогу вдасться пройти ці локації, то відповідно, ще більше проблем виникне в Покровського та у Торецького напрямків. Максимально свою увагу ми звертаємо й на Селидове, як буде тут проходити оборона. У будь-якому разі, ми розуміємо, що і по Торецьку там теж не все так має бути легко у ворога. Тому що, по-перше, є наші досвідчені воїни. По-друге, там, скажімо так, і рельєф місцевості, і, відповідно, промислові зони — це ті природні та штучні перепони, які допоможуть зупиняти ворога", — сказав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Спікер зазначив, що інтенсивність боїв залежить від наявності ресурсів у російських окупантів: поки що в них достатньо живої сили.

"Цілком імовірно, що відчуватиметься проблема з боєприпасами, тому що знищення у Тверській області двох арсеналів, двох баз зберігання ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони, де було на одному 30 тисяч тонн боєприпасів, на іншому — там трохи менше, звісно, має позначитися на фронті. Цілком імовірно, що й на цій локації або на інших напрямках, зокрема на Харківському, Куп’янському й на Курському фронтах", — сказав Братчук.

Він констатував, що ситуація залишається динамічною й складно давати прогнози.

"Сподіваємося на те, що й управлінські рішення, зокрема щодо деяких підрозділів, дадуть змогу налагодити тіснішу комунікацію між суміжними підрозділами, що, звісно, покращить оборону і Покровська, і Торецька, і Часового Яру, відповідно, Селидового, тому що ворог намагається через Вугледар із півдня тиснути вже на сам Покровськ", — сказав спікер.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader