Дуже корисно та смачно: Наталія Могилевська дала рецепт капустяного квасу
Дуже корисно та смачно: Наталія Могилевська дала рецепт капустяного квасу

Дуже корисно та смачно: Наталія Могилевська дала рецепт капустяного квасу

Наталія Могилевська розповіла про користь капустяного квасу, який також називають реджувелак, і як просто його можна приготувати в домашніх умовах.

Могилевська розповіла, що це природний пробіотик, який працює краще за будь-які таблетки. Іноді його можна пити просто замість води, а для смаку та кольору Наталія Могилевська пропонує додавати буряк.

Щоб приготувати капустяний квас, Наталія Могилевська використовує такі інгредієнти (на трилітрову банку):

  • капуста білокачанна (не молода) - 900 г
  • буряк - 300 г
  • вода чиста - 1,5 л

Капусту та очищений буряк Наталія Могилевська нарізає на досить крупні шматки.

Трилітрову банку попередньо треба промити гарячою водою, а потім ще кілька разів прополоскати її в окропі. В банку викладаємо всю капусту та буряк, заливаємо все 1,5 л води та перемішуємо.

Банку Наталія Могилевська накриває складеною в чотири рази марлею та резинкою фіксує її на горлечку. Щоб отримати капустяний квас, лишаємо банку на 4-5 діб у теплому місці (температура в ідеалі від 18 до 25 градусів).

Кожного дня по кілька разів треба перемішувати овочі в банці. Могилевська також відзначила, що якщо температура буде вищою, то і квас приготується швидше.

Готовий капустяний квас проціджуємо, переливаємо в чисту банку та до двох тижнів зберігаємо в холодильнику.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader