На Київщині відновили понад 200 пошкоджених Росією закладів освіти
На Київщині відновили понад 200 пошкоджених Росією закладів освіти

На Київщині відновили понад 200 пошкоджених Росією закладів освіти

Кошти на відбудову виділяють міжнародні партнери та українські посадовці. Так, у Київській області відновили вже понад 200 закладів освіти, повідомляє у телеграмі повідомляє Київська обласна військова адміністрація з посиланням на першого заступника голови КОДА Миколу Бойка.

Скільки закладів освіти вже відновили на Київщині

У КОВА інформують про 210 відновлених закладів освіти. Ще 30 – у процесі відбудови.

Київська ОВА є замовником робіт з відновлення 24 закладів освіти.

Так, 10 об'єктів відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, 3 школи у Броварському та Вишгородському районах капітально ремонтують коштом United24. А 11 освітніх закладів відновлять за кошти ЄІБ у межах "Програми з відновлення України".

За даними ОВА, на 5 об'єктах у Баришівці, Макарові, Рудницькому, Мотижині та Лукашах активно тривають роботи.

Для того, щоб повністю відновити освітній фонд, нам залишилося знайти кошти для відбудови ще 5 об'єктів: трьох шкіл, дитячого садка та профліцею. Наразі активно шукаємо фінансування. Впевнений, що зовсім скоро абсолютно всі навчальні заклади відкриють двері для своїх вихованців,
– заявив Бойко.

Цікаво! З 2022 року в Україні пошкоджено або зруйновано близько 3,8 тисячі закладів освіти. Близько 4,6 мільйона дітей по всій країні стикаються з проблемами доступу до навчання. З них близько 2 мільйони безпосередньо постраждали від закриття шкіл і дитсадків.

Раніше ми розповідали про те, що школи в Україні готують до блекауту та можуть повернути дистанційку. Як триватиме навчання взимку, читайтеза посиланням.

Теги за темою
Київська область
Джерело матеріала
loader