Перший зі 110-ти мерів Нью-Йорка: Еріка Адамса звинувачують у корупції та хабарах від Туреччини
Перший зі 110-ти мерів Нью-Йорка: Еріка Адамса звинувачують у корупції та хабарах від Туреччини

Перший зі 110-ти мерів Нью-Йорка: Еріка Адамса звинувачують у корупції та хабарах від Туреччини

Слідство вважає, що Адамс приймав дорогі подарунки від турецьких бізнесменів і відпочивав на курортах задешево. А потім допоміг відкрити Туреччині будівлю консульства на Мангеттені за 300 мільйонів доларів.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс уже незабаром стане першим зі 110 градоначальників цього міста, якому було висунуто кримінальні звинувачення під час перебування на посаді. Його звинувачують у тому, що він отримав великі хабарі від Туреччини. І навіть відпочив там на 100 тисяч доларів. Мера закликали піти у відставку, але він заявив про невинуватість. Про це повідомляє NBC.

Обшук в особняку Еріка Адамса

В особняку Грейсі, резиденції Еріка Адамса, вже пройшов обшук ФБР. Це сталося після повідомлень, що градоначальнику скоро висунуть кримінальні звинувачення.

Адвокат мера Алекс Спіро все підтвердив і розповів, що ФБР нагрянуло з обшуками в особняк Адамса "у спробі влаштувати спектакль" і забрати в нього телефон.

"Я завжди знав, що якщо я буду відстоювати інтереси жителів Нью-Йорка, то стану мішенню, і я став нею. Якщо мені висунуть звинувачення, я не винен, я буду боротися з цим усіма силами і духом", — повідомив Адамс.

Один із найгучніших корупційних скандалів пов'язаний із самим Адамсом, якого підозрюють у тому, що він, заплющивши очі на застереження пожежної охорони, допоміг Туреччині ввести в експлуатацію багатоповерхову будівлю генерального консульства за 300 мільйонів доларів на острові Мангеттен у самому центрі міста.

Розслідування, проведене прокуратурою США в Мангеттені, було зосереджене на тому, чи була змова Адамса на виборах мера 2021 року з будівельною компанією з Брукліна з метою перекачування іноземних грошей у кампанію через схему підставних донорів.

Еріка Адамса звинувачують у корупції

Влада також запросила інформацію про зв'язки Адамса з Ізраїлем, Китаєм, Катаром, Південною Кореєю та Узбекистаном.

Прокурори Південного округу Нью-Йорка звинувачують Адамса в тому, що він упродовж майже десятиліття приймав розкішні подарунки, зокрема, відпочинок на курортах від багатого бізнесмена і принаймні одного турецького урядового чиновника.

64-річний Адамс, колишній офіцер поліції, який дослужився до звання капітана, отримав безкоштовні авіаквитки та проживання в розкішних готелях на суму понад 100 000 доларів. У 2017 році, будучи главою округу Бруклін, Адамс погодився на проживання з великою знижкою в готелі St. Regis Istanbul, який належав бізнес-леді, яка "прагнула здобути прихильність Адамса", йдеться в обвинувальному висновку.

Хоча Bentley Suite на дві ночі коштував би близько 7000 доларів, Адамс заплатив менше ніж 600 доларів, йдеться в обвинувальному висновку. Він також не розкрив подробиці поїздки, оскільки був зобов'язаний зробити це як виборна посадова особа. Ймовірна міжнародна схема почалася після того, як Адамс став президентом округу Бруклін у 2014 році, і допомогла забезпечити його успішну мерську кампанію сім років по тому, йдеться в обвинувальному висновку. Вона тривала і цього року, навіть після того, як федеральні офіцери вилучили електронні пристрої Адамса і провели обшук у будинку його головного збирача коштів, згідно з обвинувальним висновком.

"Це була багаторічна схема, спрямована на те, щоб купити прихильність одного-єдиного політика з Нью-Йорка, який перебуває на підйомі", — заявив на прес-конференції прокурор США Деміан Вільямс.

Адамс неодноразово заявляв, що нікуди не піде і не планує йти у відставку, незважаючи на розслідування і вчорашні новини, що йому висунуто федеральні звинувачення.

Адміністрація Адамса вже переживає низку відставок високопоставлених чиновників на тлі щонайменше чотирьох федеральних розслідувань.

Федеральні слідчі цього місяця обшукали будинки і вилучили телефони, що належать кільком високопоставленим чиновникам, близьким до Адамса. Комісар поліції Едвард Кабан, який був серед тих, чий телефон було вилучено, подав у відставку 12 вересня.

Якщо ситуація зміниться і Адамс піде у відставку або його усуне з посади губернатор, то його обов'язки виконуватиме громадський захисник міста, яким наразі є Джуман Вільямс. Вільямс, колишній член міської ради, виступав у ролі громадського захисника міста з моменту перемоги на додаткових виборах 2019 року.

Нагадаємо, 2022 року Ерік Адамс прославився, як перший мер, який отримав зарплату в криптовалюті. Перший платіж пройшов через біржу Coinbase і складався із сум в ефіріумі та біткоїнах

Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader