Сімейний броньовик: кросовер Skoda Kodiaq тепер відбиває кулі та гранати
Сімейний броньовик: кросовер Skoda Kodiaq тепер відбиває кулі та гранати

Сімейний броньовик: кросовер Skoda Kodiaq тепер відбиває кулі та гранати

Компанія Skoda представила позашляховик Kodiaq з бронею, який відповідає стандартам PAS 300. Та ще й у декількох модифікаціях.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Як повідомляє сайт CarScoops, броньована версія Kodiaq, яка включає кілька модифікацій, розроблена підрозділом Skoda UK у співпраці з експертами з безпеки UTAC Special Vehicles. Цікаво, що спеціальний броньований автомобіль базується на оновленому Kodiaq першого покоління, а не на новому поколінні, яке дебютувало минулого року.

Armored Skoda Kodiaq

Зовнішні зміни обмежуються стробоскопами на решітці, а також модифікованими бамперами та дверми багажника – мета полягала в тому, щоб кросовер виглядав якомога схожим на серійну модель. Skoda Kodiaq Armored оснащено куленепробивним склом і “великими модифікаціями” пасажирської камери з додаванням армованої сталевої броні.

Інженери Skoda також додали броньовику покращену підвіску та гальма, щоб важкий позашляховик зберіг керованість і маневровість стандартної версії. Усі чотири колеса оснащені системою фіксації шин, яка запобігає виходу шини з обода, навіть якщо вона повністю спущена.

Armored Skoda Kodiaq

Всередині 8-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи перетворився на “комунікаційний центр” із GPS та спеціальними елементами керування аварійним освітленням і системою сирен. Клієнти можуть вибирати зі всього “діапазону варіантів силових агрегатів”, включаючи версію 4×4.

Новий Skoda Kodiaq Armored відповідає стандартам PAS 300 й може протистояти кулям, гранатам та вибуховим речовинам. Сертифікація вимагала ретельного тестування корисного навантаження, прискорення, максимальної швидкості, керованості та гальмування. Позашляховик було випробувано з більш ніж 200 боєприпасами й він довів свою вибухостійкість збоку, даху та підлоги.

Відмітимо, що чеський автовиробник вже продав майже 500 одиниць броньованого Superb  – це свідчить про наявність ринку для куленепробивних Skoda.

Джерело матеріала