У застосунку «Армія+» запровадили функцію виправлення даних, — Міноборони
У застосунку «Армія+» запровадили функцію виправлення даних, — Міноборони

У застосунку «Армія+» запровадили функцію виправлення даних, — Міноборони

У Міноборони підкреслили, що загалом за півтора місяця роботи в застосунку «Армія+» авторизувалися понад 270 тисяч військовослужбовців

Військовослужбовці тепер можуть оновити інформацію про свою службу в застосунку «Армія+», в додатку запроваджена функція виправлення даних. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У відомстві розповіли, що застосунок «Армія+» отримав важливе для захисників оновлення: функцію виправлення даних про військову службу. При цьому генерується номер заявки, щоб далі можна було уточнити статус оновлення даних.

Як пояснили в Міноборони, після запуску «Армії+» певна частина військовослужбовців зіткнулася із тим, що інформація про військову службу не відображається у застосунку. Найчастіше це траплялося через те, що оператори територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не оцифрували дані про актуальний статус обліку громадянина. Для виправлення даних користувачу необхідно було встановити застосунок «Резерв+» і через нього надіслати запит.

«Лише за перші чотири тижні релізу дані про свою службу актуалізували понад 60 тисяч військових, зокрема через «Резерв+». Це було незручно, вимагало встановити ще один застосунок та не давало військовому зворотного зв’язку про свою заявку на оновлення даних»,— заявила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Тому, за її словами, розробили функціонал, який дозволяє оновити інформацію про військову службу через застосунок «Армія+» у кілька кліків та отримати номер заявки, щоб далі за ним уточнити статус.

Для оновлення статусу в «Армії+» слід завантажити/оновити застосунок й авторизуватися.

Якщо інформація в реєстрі відсутня, на екрані з’явиться повідомлення «Ми не знайшли даних про вашу військову службу». Тоді слід натиснути «Я точно чинний військовий».

Після цього треба заповнити форму, вказати необхідні дані і надіслати.

Потім військовий має отримати номер заявки, завдяки якому зможе відстежувати її статус, та очікувати сповіщення про результат.

У Міноборони підкреслили, що загалом за півтора місяця роботи в застосунку «Армія+» авторизувалися понад 270 тисяч військовослужбовців. Застосунок впровадила тисяча військових частин, а також були подані 7 тисяч електронних рапортів, що мають юридичний статус паперового.

Нагадаємо, електронний рапорт, створений у застосунку для військових «Армія+», прирівняний до паперового.

8 серпня Міноборони офіційно запустило застосунок «Армія+», створений для військовослужбовців. За його допомогою військові зможуть надсилати командирам електронні рапорти, й відбудеться зменшення паперового документообігу.

Раніше у червні в Україні запустили чатбот «Армія+», створений для надання підтримки військовим, цивільним особам та їхнім сім’ям.

Фото: пресслужба Міноборони 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
військові Міноборони Армія
Джерело матеріала
loader
loader