Атака "Шахедами", нічні вибухи у Києві, Дніпрі та Черкасах: хронологія 948 дня війни
Атака "Шахедами", нічні вибухи у Києві, Дніпрі та Черкасах: хронологія 948 дня війни

Атака "Шахедами", нічні вибухи у Києві, Дніпрі та Черкасах: хронологія 948 дня війни

Про головні події 28 вересня, ситуацію на фронті, втрати Росії, успіхи ЗСУ та російські обстріли українських міст – читайте в матеріалі 24 Каналу.

06:27, 28 вересня

Росія атакувала "Шахедами"

Пізно ввечері 27 вересня та вночі 28 вересня, росіяни атакували Дніпропетровську область. Там прогриміли вибухи.

Ворог спрямував на місто свої ударні дрони-камікадзе.

Вибухи також лунали у Черкасах та Києві.

06:25, 28 вересня

Щодо "обміну" дітьми між Росією та Україною

Французьке видання Le Monde писала про нібито обмін дітьми між Україною і Росією, що було неправдивою інформацією. Наразі українська сторона з'ясовує, хто надав цю інформацію ЗМІ.

Ми одразу це спростували, бо, по-перше, це неможливо, згідно з міжнародним гуманітарним правом, проводити взагалі таке. Це тільки, напевно, російським пропагандистам могло на думку спасти, що можна дітей міняти один на одного,
– пояснив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Разом з цим він заявив, що Україні цього дня вдалося повернути наших дітей, яких Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій нашої держави

06:21, 28 вересня

Трамп знову лякає третьою світовою

Кандадат в президенти США Дональд Трамп прокоментував зустріч із Зеленським і вкотре розкритикував Камалу Гарріс. Він назвав опонентку товаришкою та підкреслив нібито її неспроможність зупинити війну в Україні.

Тільки що провів чудову зустріч з президентом Зеленським. Якщо мене обрати президентом, війна з Росією та Україною швидко закінчиться. Якщо ні, ця війна ніколи не закінчиться та переросте в ТРЕТЮ СВІТОВУ. Товаришка Гарріс НІКОЛИ НЕ ЗМОЖЕ ЗАКІНЧИТИ ВІЙНУ, і не закінчила. Нічого не зміниться, крім того, що СМЕРТЬ І РУЙНУВАННЯ ТІЛЬКИ ПОСИЛЯТЬСЯ!
– написав Трамп.

Теги за темою
Вибух
Джерело матеріала
loader