До лав ЗСУ вже вступили понад 60 тисяч жінок, на фронті - 5 тисяч захисниць
До лав ЗСУ вже вступили понад 60 тисяч жінок, на фронті - 5 тисяч захисниць

До лав ЗСУ вже вступили понад 60 тисяч жінок, на фронті - 5 тисяч захисниць

У лавах української армії служить близько 69 тисяч жінок. У зоні бойових дій зараз близько 5000 захисниць. Про це повідомила представник Міністерства оборони Людмила Дараган на міжнародному семінарі з питань ґендерної рівності, передає "ТСН".

– Сьогодні жінки всюди – тримають тил, працюють на важких посадах, воюють у лавах ЗСУ. Вони доводять, що оцінювати людей потрібно за їхніми можливостями, ефективністю та розумом, а не за статтю, - сказала Дараган.

За її словами, гендерна політика Міноборони останніми роками змінилася. Після внесення змін до указу про офіцерські посади відомству вдалося подолати низку перешкод в українській армії.

- Самого закону виявилося замало. Існував ще й наказ із грифом ДСК, який регламентував офіцерські посади для жінок та чоловіків окремо. 2022 року, після зміни цього наказу, вдалося подолати ці перешкоди, - зазначила вона.

  • 26 січня нардеп від партії "Голос" Інна Совсун вважає, що в Україні доцільно мобілізувати до лав Збройних сил усіх жінок. Парламентарій заявила, що йдеться про службу не лише безпосередньо на фронті, а й у тилу.
  • 10 квітня у Центрі протидії дезінформації при РНБО України запевнили, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному і не розглядається. У відомстві зазначили, що жінки можуть мобілізуватися до Сил оборони України виключно добровільно.
Теги за темою
Збройні сили України Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader