На Полтавщині ліквідували масштабну лісову пожежу, яка вирувала майже два тижні
На Полтавщині ліквідували масштабну лісову пожежу, яка вирувала майже два тижні

На Полтавщині ліквідували масштабну лісову пожежу, яка вирувала майже два тижні

Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавському районі - вони майже два тижні боролися з вогняною стихією.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, передає Укрінформ.

«Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавському районі. Майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією. Полум’я дісталося й до будинків. Мешканців деяких сіл Новосанжарської громади евакуювали, надали необхідну допомогу», - написав начальник ОВА.

За його словами, сильні пориви вітру й посуха ускладнювали гасіння пожежі. До роботи були залучені працівники ДСНС, місцевої пожежної охорони, лісівники, поліцейські та волонтери. У гарячу фазу цілодобово працювали понад 400 людей. На допомогу приїздили рятувальники з Черкаської і Вінницької областей. Були задіяні чотири пожежні потяги і близько 80 одиниць техніки, зокрема й із сільгосппідприємств.

Як раніше повідомляла ОВА, в Полтавському районі тривала масштабна лісова пожежа. Станом на 16 вересня огонь охопив близько 680 гектарів Малоперещепинського лісництва.

Також повідомлялося, що унаслідок масштабної лісової пожежі евакуювали 69 мешканців сіл Пудлівка, Дубина, Маньківка, Собківка та Балівка Новосанжарської громади. Вогонь пошкодив 26 житлових будинків і 24 господарчі споруди.

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі, які сталися в Україні цьогоріч, за попередніми даними, завдали збитків на 20 млн грн.

Теги за темою
пожежа ДСНС
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader